Ce cadouri de Secret Santa poti face unui coleg nou? 3 idei potrivite

cadouri secret santa

Secret Santa reprezinta o traditie care se aplica, de cele mai multe ori, in cadrul companiilor, prin care angajatii isi fac cadouri intre ei sub anonimat. Cu cateva saptamani sau zile inainte de concediul de Craciun, toti angajatii trag la sorti un bilet pe care este scris numele unui coleg sau al unei colege pentru care trebuie achizitionat un cadou.

Cadourile de Secret Santa sunt simbolice, iar bugetul ce trebuie alocat este unul minim, deoarece acestea au rolul de a strange relatiile dintre angajati la locul de munca. La ora actuala, foarte multe companii din intreaga lume au adoptat aceasta traditie pentru a fructifica spiritul sarbatorilor de iarna.

Iata ce cadou poti face unui coleg nou

Daca, de obicei, cadourile se fac in functie de hobby-urile destinatarului sau felului de a fi, lucrurile se complica atunci cand ai de facut un cadou unui coleg sau unei colege care s-a angajat de putin timp si despre care nu stii foarte multe. In acest caz, trebuie sa apelezi la ceva ce se potriveste mai multor tipologii de oameni.

Cadou potrivit postului

Chiar daca nu stii prea multe despre persoana careia trebuie sa ii faci un cadou, stii sigur cu ce se ocupa. Foloseste aceasta informatie pentru a lua un cadou potrivit.

Astfel, daca persoana respectiva este, de exemplu, programator, inseamna ca petrece mult timp la computer. Pentru acest lucru, cumpara-i o pereche de casti, astfel incat sa poata asculta muzica si sa-si mentina o stare de spirit buna in timp ce lucreaza la anumite proiecte.

In astfel de cazuri, e de ajuns sa petreci cateva minute cu persoana respectiva pentru a vedea exact ce face si ce i s-ar potrivi. De asemenea, nu ar fi doar un cadou simbolic, ci chiar util.

secret santa
Close up view of unrecognizable businessman shaking hands with female colleague presenting her gift for Boxing Day

Cadouri personalizate

Cea mai simpla metoda de a face un cadou potrivit cuiva despre care nu cunosti foarte mult lucruri il reprezinta cadourile personalizate. In acest caz, este de ajuns sa stii numele persoanei respective si poti face un dar frumos.

Avand in vedere ca este vorba despre o persoana cu care lucrezi, poti opta pentru o cana cu numele acelei persoane si se va bucura mult mai mult de cafeaua bauta de dimineata la birou. Acelasi lucru se poate aplica si la tricouri sau la alte elemente simple pe care le poate folosi cu drag, deoarece sunt personalizate.

Carti

O carte este intotdeauna un cadou placut. Acestea pot fi facute si in functie de preferintele persoanei, dar si ca un gest frumos de sarbatori. Daca ai un coleg sau o colega noua, poti sa-i oferi carti de cultura generala, astfel incat persoana respectiva sa poata afla constant lucruri noi si sa-si poata mari orizonturile. De asemenea, pot fi insotite de o ciocolata sau alt tip de dulciuri frumos ambalate.

Secret Santa reprezinta un moment deosebit pentru angajatii companiilor. Acestia se vor bucura nu doar de cadoul material, ci si de faptul ca relatiile intre colegi devin mai stranse, iar atmosfera devine mai calda, uitand pentru o vreme de responsabilitati si alte griji.

sursa foto: envato.com

Parteneri