A.M. Press
Ultimele stiri din Romania!

Ce dotari nu trebuie sa lipseasca pentru functionarea cu succes a unei cofetarii?

0 18

Exista o serie intreaga de aspecte care conteaza mult in obtinerea succesului unei afaceri precum punerea pe roate a unei cofetarii, la care se adauga intotdeauna si acel gram de noroc la care speram cu totii si ne dorim sa nu ne ocoleasca. Astfel, dupa etapa obligatorie a obtinerii tuturor avizelor necesare functionarii, sunt extrem de importante etape precum  identificarea spatiului potrivit pentru desfasurarea in conditii optime a acestui tip de afacere, care sa aiba musai o pozitionare adecvata, menita sa asigure un vad cat mai bun, deci un numar semnificativ de potentiali clienti, o preocupare consistenta pentru gasirea celor mai bune moduri de promovare a cofetariei. Pentru ca, indiferent cat de apetisante si imbietoare vor fi produsele realizate aici, fara o reclama si o popularizare bine gandite, prea putini vor fi cei care vor afla rapid despre delicioasele prajituri si torturi facute cu migala si pasiune. Iar aceste minunatii culinare, retete speciale si pline de personalitate, cu care intentionezi sa bulversezi concurenta, nu vor putea fi realizate fara un personal bine instruit, talentat si care respecta cu sfintenie toate normele de igiena corespunzatoare, deci atentie maxima in selectarea celor care vor lucra aici.

De asemenea, dotarile cofetariei trebuie sa asigure realizarea in mod profesionist si de inalt nivel a retetelor care vor deveni emblema noii cofetarii. Astfel, nu trebuie sa lipseasca din dotarile necesare vitrine frigorifice orizontale si verticale, precum si de prezentare produse.

Totodata, pentru o serie intreaga de retete de prajituri si torturi vor fi necesare, alaturi de maestria personalului, de ustensile precum mixere, malaxoare, mese de lucru generoase, cuptoare cu functii speciale.

Nu pot lipsi din laboratorul de cofetarie dulapurile din inox, in care se vor depozita ordonat diverse ingrediente, dar si recipiente si alte instrumente de bucatarie, precum si carucioare pentru tavile cu prajituri, torturi si alte specialitati de cofetarie.

De asemenea, o serie intreaga de aparate specializate precum cele pentru realizarea ciocolatei, pentru dospit, cele pentru turat foietaj, aparate pentru caramelizat, pentru glazurat etc, isi vor dovedi pe deplin utilitatea si rolul esential in realizarea cu succes a unor retete delicioase, menite sa atraga asemenea unui magnet si sa fidelizeze clientii amatori de ceva dulce  si de cea mai buna calitate.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More