Ce inseamna TL la anvelope?

6c64a982 4cd0 4ec0 987e d36faa1f5f6e

Ce inseamna TL la anvelope? Te intrebi si tu? Anvelopele joca un rol crucial deoarece sunt  unicul contact dintre masina si sosea. Si trebuie sa indeplineasca mai multe functii esentiale sigurantei si confortului pasagerilor.

Anvelopele sunt cele care permit dirijarea vehiculului cu precizie, garantand in acelasi timp o buna tinuta pe sosea. Si poti gasi anvelope auto la Vadrexim cu preturi mici. In acelasi timp, anvelopele sunt cele care suporta intreaga greutate a masinii si tot ceea ce aceasta contine. De asemenea, sunt cele care transmit puterea si accelerarea motorului si care pot amortiza neregularitatile de pe sosea.

Ce inseamna TL la anvelope?

Piata automobilelor are acum si anvelope TL, a caror membrana interna asigura stocarea de aer si etanseitatea. Sunt anvelope care se regasesc mai ales pe masinile mai moderne,pe SUV-uri sau pe cele destinate transportului de pasageri.

Marcajele TL la anvelope se refera la o anvelopa fara camera de aer, adica la o anvelopa Tubeless. Prezinta un sistem mai special, cu o suprafata mai neteda care imbraca interiorul jante, astfel incat aerul nu va mai avea scapari.

In zilele noastre, anvelopele cu marcaj TL, tubeless sunt cele mai raspandite pe sosele.

Care este avantajul unei anvelope tubeless? Aceasta este in primul rand, mai robusta deci vor exista mai putine crapaturi. O anvelopa tubeless este o anvelopa cu o camera de aer integrata deoarece membrana sa interna asigura stocarea aerului si etanseitatea.

Valva sa de umflare este fixata direct pe janta si nu mai este legata de camera de aer. Anvelopele TL prezinta cu alte cuvinte si unele avantaje si unele dezavantaje.

Iata care sunt avantajele principale ale unei anvelope tubeless in raport cu o anvelopa TT, cu camera de aer.

  • permite diminuarea riscurilor de perforari deoarece nu mai exista probleme intre cauciucuri si camera de aer. Se va mentine astfe o presiune normala in anvelope.
  • in caz de crapaturi, pierderea de aer este lenta, in timp ce imobilizarea este foarte rapida in cazul unui alt tip de anvelopa.
  • se poate monta extrem de usor, asezandu-se direct pe janta. Nu mai trebuie deci sa fie montate anvelopele si camera de aer, avand mare grija.
  • o anvelopa cu un marcaj TL este mult mai lejera decat un ansamblu cu o camera de aer.
  • pe langa confort, mai ofera si un grad ridicat de siguranta deoarece, atunci cand se pierde presiune din anvelope se poate pierde controlul si exista un risc ridicat de accidente. Dar aici nu mai este cazul.

Dar, anvelopele TL pot prezenta si o serie de inconveniente. Acestea pot sa fie ireparabile daca soferii continua sa conduca masina dupa ce acestea au inceput sa piarda aer.

Anvelopele TL prezinta avantaje mai mult decat suficiente, pe langa siguranta si comoditate. Anvelopele au si o durata de viata mai mare deoarece nu va exista nicio frictiune intre anvelope si tub si presiunea interna a aerului este aici mult mai stabila.

Sarcina la suspensie este mult mai mica si ea, deoarece acest tip de anvelope sunt mult mai lejere. Sunt cele mai fiabile si ofera deci o siguranta crescuta. Sunt cele mai rezistente si posibilitatea de a pierde din presiune este egala cu zero. Articol recomandat de catre  Michelin.

Parteneri