Ce trebuie să faci pentru a obține cea mai bună certificare ISO 9001

pexels karolina grabowska 5398881 scaled 1

În calitatea ta de om de afaceri este și normal să te gândești să faci tot ce îți stă în puteri pentru ca business-ul tău să fie unul care să fie de succes. Prin urmare, printre cele mai bune decizii pe care le poți lua în acest caz este să faci demersurile necesare pentru ca firma ta să aibă parte de o certificare ISO. Cea mai cunoscută este ISO 9001, și este și normal să fie așa deoarece are parte de numeroase avantaje și nici măcar nu condiționează obținerea ei de dimensiunea companiei sau domeniul ei de activitate. 

Apelează la o firmă specializată

Dacă ești conștient că în acest fel poți să aduci afacerea ta la un cu totul alt nivel, și știi prea bine că o certificare ISO reprezintă un mare plus pentru firma ta, atunci recomandarea aceasta este de la sine înțeles:  chiar ai nevoie de o firmă specializată care să te ajute în acest scop. Alege mereu profesioniștii, deoarece ai parte nu doar de eficiență maxima, ci și prețuri care nu vor fi atât de mari precum crezi.  

Cum faci să obții această certificare

Atunci când o firmă, companies au o organizație primește acest tip de certificare, atunci clienții și partenerii de afaceri – actuali și potențiali, au certitudinea că serviciile și/sau produsele oferite de aceasta sunt unele foarte înalte din punct de vedere al calității. Obținerea certificării are la bază îndeplinirea unor standarde de calitate, aceleași la nivel internațional, și care nu sunt chiar atât de greu de îndeplinit. 

Analizează cu atenție firmele care te pot ajuta să obții certificarea ISO dorită, și în momentul în care consideri că ai găsit-o pe cea care răspunde cel mai bine cerințelor tale, sună și solicit o ofertă. Poți opta doar pentru certificarea ISO 9001, dar mai sunt altele care s-ar putea potrivi firmei tale și pe care ar putea să le iei în calcul. Astfel de detalii le discuți direct cu reprezentanții firmei, pentru că sunt foarte multe informațiile pe care le vei primi în acest sens. 

În fine, să revenim. Firma de certificare ISO pentru care vei opta va analiza cererea ta și în cel mai scurt timp posibil vei avea parte de o ofertă, însoțită și de o cerere referitor la toate actele pe care trebuie să le prezinți, dar și criteriile care trebuie să le îndeplinească firma ta pentru a primi certificatul dorit. Dacă totul este în regulă, iar oferta nu ți se pare prea mare, și ești dispus să faci toate etapele referitor la condițiile care îndeplinite pentru a primi certificarea, deja ești mult mai aproape de scopul tău. Și, din nou, după ce vei realiza obiectivele propuse, vei primi recomandările pentru a îndeplini standardele internaționale de calitate, nu va dura prea mult până când firma va primi certificatul ISO 9001 dorit. Atenție, durata acestuia nu este una nelimitată, ci doar de trei ani, timp în care, anual, vei mai trece printr-un audit, menit să vadă cum decurg lucrurile. În cazul în care acestea nu respectă cele cerute, este posibil ca acest certificat să fie retras. 

Care sunt avantajele unei certificări ISO 9001

Există multe avantaje de care firma ta se poate bucura atunci când are parte de certificarea ISO. În primul rând, toate procesele care au loc în cadrul companiei vor fi optimizate, fiecare angajat va ști exact ce are de făcut, ceea ce înseamnă o mai pună eficiență și productivitate. 

Este și normal să fie așa deoarece cu salariați care știu exact ce trebuie să facă pentru a obține performanțe ridicate, tehnologii mult mai bune, procese optimizate, vei avea de produse de mai bună calitate, cu prețuri mult mai mici, ceea ce nu poate fi decât în avantajul tău. Gradul de satisfacție al clienților, imaginea ta pozitivă în ochii acestora și al partenerilor de afaceri, încrederea în produsele și/sau serviciile tale sunt cele care contribuie din plin la succesul business-ului tău și transformarea lui într-unul care un cuvânt de spus pe segmentul respectiv de piață. 

Posibilitatea de a participa la licitații

În condițiile în care îți dorești să prinzi contracte frumoase, cu parteneri externi, știi și tu prea bine că trebuie să câștigi unele licitații. Și cum ai putea să câștigi – chiar dacă ești un foarte bun profesionist, dacă tu nu ai certificarea ISO, o condiție obligatorie. Din nou, un certificate ISO 9001 reprezintă șansa pentru firma ta să evolueze și mai mult. Nu-ți face griji, să obții o astfel de recunoaștere pare mult mai complicat pe hârtie, decât în realitate, iar în prezent, criteriile care trebuie îndeplinite nu mai sunt chiar atât de dure pe cât erau în urmă cu câțiva ani.  

De ce trebuie să apelezi mereu la profesioniști

Câteva rânduri mai sus făceam recomandarea să se apeleze la o firmă de profesioniști care te poate ajuta să obții mai repede certificatul ISO dorit. Există multe avantaje pe care le poți avea atunci când procedezi în acest fel. În primul rând, este vorba despre experiența lor în domeniu, pentru că specialiștii de aici știu prea bine care sunt demersurile care trebuie efectuate, dar și procedurile necesare. De asemenea, știe exact ce să ceară, și mai ales, ce recomandări să facă pentru ca firma sau compania ta să îndeplinească standardele necesare prin îmbunătățirea tuturor proceselor. Un alt avantaj se referă la timpul scurt în care vei primi informațiile de care este nevoie pentru a se pregăti documentația, și la fel de rapid se vor derula etapele, dar și recomandările pentru ca firma ta să obțină certificatul ISO mult dorit. 

Parteneri