• Home
  • Știri
  • Cei doi agenți de la Rutieră, prinși în flagrant când luau șpagă în cartierul Dorobanți din București, au recunoscut acuzațiile în fața procurorilor

Cei doi agenți de la Rutieră, prinși în flagrant când luau șpagă în cartierul Dorobanți din București, au recunoscut acuzațiile în fața procurorilor

mita politie

Ancheta în cazul celor doi polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere București cercetați pentru mită s-a extins după ce agentul a recunoscut în fața procurorilor DNA șpăgile primite, iar ofițerul nu a avut încotro decât sa admită, au declarat surse judiciare pentru G4Media.ro.

Ei au recunoscut că au luat de 59, respectiv 57 de ori mită de la șoferii trași pe dreapta în Dorobanți, cartierul de lux din București. Astfel, numărul de fapte aproape s-a dublat, raportat la cel inițial.

Reamintim că Tribunalul Bucureşti a dispus la finalul lunii aprilie plasarea în arest la domiciliu a celor doi poliţişti din cadrul Brigăzii Rutiere a Capitalei prinşi de DNA în timp ce luau mită de la un şofer pe Calea Dorobanţi.

Procurorii DNA solicitaseră arestarea preventivă a poliţiştilor, însă un judecător de la tribunal a respins cererea, agenţii fiind plasaţi în arest la domiciliu.

Un ofiţer de poliţie şi un agent au fost prinşi de către DGA şi DNA, pe Calea Dorobanţi din Bucureşti, în timp ce primeau mită de la un şofer.

În imaginile apărute în spaţiul public, maşina de poliţie în care se afla echipajul cu cei doi poliţişti a fost oprită în trafic de procurorii DNA şi ofiţerii DGA, fiind percheziţionată sub privirile trecătorilor. Mita ar fi fost primită de la un bărbat care conducea o maşină cu numere de înmatriculare din Turcia.

Este vorba de Andrei Pantea, comisar de poliţie în cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti – Brigada Rutieră, şi Valentin Olteanu, agent şef de poliţie în cadrul DGPMB – Brigada Rutieră.

Procurorii anticorupţie notează că, în perioada 19 martie – 22 aprilie, Andrei Pantea şi Valentin Olteanu au primit diverse sume de bani de la 23 de şoferi, pentru a nu-i amenda şi a nu le suspenda permisul de conducere în urma încălcării unor reguli de circulaţie.

Parteneri