Cei mai proști miniștri, tehnocrații

Cei mai proști miniștri, din toate timpurile, sunt tehnocrații. Aud asta zilnic, cu precădere la un post de televiziune ”echidistant, vizionar, premiat, primul de pe pământ în relatarea evenimentelor importante”. De câteva ore, găsindu-se uitat deschis, de câte ori mă întorc în spațiul meu de meșterit cuvinte, aud în televizor cât de proști sunt tehnocrații. Boi, imbecili, neinsprăviți, neștiuți, fără notorietate adică (asta cu notorietatea mă pune pe gânduri fiindcă am un prieten, academician, mai știut în Anglia, Franța, SUA și Rusia, decât în satul în care s-a născut). Le-aș da dreptate, fără să mai cercetez – ce rost ar mai avea dacă au cercetat ei?! – dacă același post de televiziune nu mi l-ar ridica în slăvi ca patriot national, ”cel mai bun premier din toată istoria” pe unul pe care eu l-am identificat drept șmecheraș hoț și hahaleră.
Da, nimerindu-se să critic toate partidele, toți politicienii aflați la putere, cu argumente, zic eu, din 89 până azi, de ce nu i-aș găsi vinovați pe ”imbecilii tehnocrați” aflați la cârma Executivului? Retrăgându-mă, trei săptămâni din lună la Sângeru, nu mai am atât de dese contacte cu ”sursele„ generoase altfel, iar informațiile mele despre miniștrii tehnocrați sunt cele furnizate de media care-mi năvălește în odaie. Da, tehnocrații sunt acum vinovați. Dar de ce sunt cei mai vinovați? Cum de au fost cuantificate imbecilitatea ministrului tehnocrat X și, cu șublerul, genialitatea premierului politic Y?
Încep să intru la bănuieli. Încep să-l privesc mai atent pe Cioloș. Nu cumva oamenii ăștia, cu neputințele lor, cu vasalitatea lor față de Dragnea, Gorghiu și Blaga, cărora le dau matinal raportul, sunt pârâți pe nedrept ca imbecili totali? Să spui mereu că ăștia sunt cu desăvârșire, nu hoți – hoți au fost toți ceilalți – ci boi, e cam mult, cam în exces. Afirmația, îndesată prin repetiție cu deștul ca tocătura în maț, începe să mă pună pe gânduri.  Toți și întruna, proști? Ciudat, e primul guvern care nu-i acuzat că fură. Ordinul de zi e pe nepricepere.