• Home
  • Știri
  • Cel puţin 34 de persoane au murit şi aproape 60 au fost rănite în două accidente rutiere, în Turcia

Cel puţin 34 de persoane au murit şi aproape 60 au fost rănite în două accidente rutiere, în Turcia

turcia 45415600

Cel puţin 34 de persoane au murit şi aproape 60 au fost rănite în două accidente rutiere survenite la un interval de câteva ore în sud-estul Turciei, transmite duminică AFP, potrivit stiri.tvr.ro.

Primul accident, în care au fost implicate o ambulanţă şi un autocar, a provocat 15 morţi şi 31 de răniţi pe o autostradă care face legătura între între Gaziantep şi Nizip, potrivit guvernoratului provinciei Gaziantep, care anunţase iniţial sâmbătă un bilanţ de 16 morţi.

Potrivit agenţiei de presă turce DHA, care a difuzat şi imagini, o ambulanţă, o maşină de pompieri şi un vehicul cu o echipă de jurnalişti, care se deplasaseră la locul unui alt accident, au fost lovite în plin de un autocar.
Conform presei locale, trei membri ai echipelor de salvare, trei pompieri şi doi jurnalişti ai agenţiei de ştiri turce Ilhas se numără printre cei decedaţi.

Şoferul autocarului a fost audiat sâmbătă seara de poliţiştii din provincia Gaziantep pentru a clarifica circumstanţele tragediei, potrivit DHA, citată de Agerpres.

Câteva ore mai târziu, 19 persoane au fost ucise şi 26 rănite la 250 kilometri mai la est, într-un accident în care au fost implicate un camion şi mai multe autoturisme, potrivit ministrului sănătăţii turc, Fahrettin Koca.

„Numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în accident (…) a ajuns din nefericire la 19. Numărul răniţilor este de 26, dintre care şase sunt în stare gravă”, a anunţat ministrul turc pe Twitter, revizuind în creştere un prim bilanţ care făcea referire la 16 morţi.

„Accidentul a survenit după ce un camion a rămas fără frâne şi a intrat într-o mulţime în Derik”, în provincia Mardin, anunţase anterior Koca.

Parteneri