• Home
  • Știri
  • Cu sicrie, coroane de flori și bocitoare, mii de argentinieni au participat la „înmormântarea salariului”

Cu sicrie, coroane de flori și bocitoare, mii de argentinieni au participat la „înmormântarea salariului”

argentina

Mii de argentinieni, disperați că nu mai fac față cheltuielilor zilnice, au ieșit în stradă și au organizat o slujbă de înmormântare a salariului. Aceștia spun că din cauza inflației galopante, leafa nu mai înseamnă aproape nimic și că banii nu le ajung nici măcar pentru strictul necesar.

Inflația în țara sud-americană a ajuns la 64%, iar până la sfârșitul anului, ar urma să se apropie de 90%, notează digi24.ro.

„Organizăm un priveghi simbolic pentru salariu, pentru condițiile salariale ale lucrătorilor argentinieni. În Argentina, avem cel mai mic salariu din regiune”.

În Argentina, salariul minim e de aproape 46 de mii de pesos, echivalentul a 470 de dolari. Coșul alimentar de bază pentru o familie de doi adulți și doi copii costă de două ori mai mult.

„Salariul dispare înainte de jumătatea lunii. Nu ne putem descurca, un litru de ulei costă 500 de pesos (n.r: 3,5 dolari) sau 700 de pesos (n.r: 5 dolari), un kilogram de pâine costă 400 de pesos (n.r: 3 dolari).

La dificultatea de a face rost de mâncare se adaugă și majorarea taxelor de transport”. Argentina e în criză economică de mai mulți ani, iar orice efort de redresare pare inutil. Aproape 40% din populația țării trăiește în sărăcie.

Parteneri