• Home
  • Info utile
  • Cele mai bune îngrășăminte pentru trandafiri. Cum și când se folosesc!

Cele mai bune îngrășăminte pentru trandafiri. Cum și când se folosesc!

trandafiri 2

Folosește îngrășăminte pentru trandafiri în fiecare an. Plantele tale vor fi mai viguroase, vor face mai multe flori și vor rezista mai bine în fața bolilor și dăunătorilor. Află care sunt cele mai bune îngrășăminte pentru trandafiri, atât naturale, cât și chimice.

Așa cum îmbogățești pământul în fiecare an pentru legume, așa cum adaugi soluții hrănitoare pentru pomii fructiferi în fiecare primăvară, și florile din grădină au nevoie de nutrienți. Alege diverse îngrășăminte pentru trandafiri, fie naturale, fie soluții din comerț pentru a spori rezistența plantelor și frumusețea florilor.

Trandafirii sunt plante perene, care pot trăi 5 – 10 sau chiar 15 ani într-o grădină, dacă sunt bine îngrijiți, fertilizați la timp și tăiați în mod corect.

De ce este necesară fertilizarea trandafirilor
Îngrășămintele pentru trandafiri sunt necesare în fiecare an, mai ales dacă nu ai un pământ bun și roditor în grădină. În fiecare toamnă și în fiecare primăvară este bine să hrănești și să îngrijești trandafirii pentru a face față mai bine sezonului rece și apoi sezonului de înflorire.

Când se aplică fertilizatorii
Trandafirii pot primi fertilizatori în două perioade importante din an:
primăvara devreme, în lunile februarie și martie, când rădăcinile se trezesc la viață și au nevoie de substanțe nutritive
toamna, în lunile octombrie – noiembrie, după ultimele înfloriri, când plantele trebuie pregătite pentru sezonul următor
Toamna și primăvara se aplică în general îngrășămintele naturale, care au nevoie de mai mult timp pentru a îmbogăți pământul de la rădăcina trandafirilor.
În sezonul cald, când încep să apară lăstarii cu boboci de floare mai pot fi aplicate îngrășăminte chimice, care hrănesc plantele în perioada de înflorire și care au acțiune imediată.
Citește cu atenție instrucțiunile de pe etichete și ține cont de calendarul de fertilizare, deoarece nimic nu este bun în exces. Dacă folosești îngrășăminte naturale în fiecare an, trandafirii tăi nu vor mai avea nevoie de fertilizatori chimici.
Dacă preferi soluțiile chimice, care sunt mai rapide, atunci aplică fertilizatori naturali doar primăvara, nu și toamna, deoarece peste vară soluțiile chimice hrănesc suficient de bine rădăcinile.

Îngrășăminte naturale pentru trandafiri
Gunoi de pasăre
Mulți cultivatori profesioniști apelează la acest îngrășământ natural adunat din cotețele pentru găini. Gunoiul de pasăre, bine uscat și mărunțit, eventual amestecat cu puțin nisip, se îngroapă pe lângă tulpina trandafirilor primăvara devreme. El va fertiliza solul treptat, când plouă sau când uzi trandafirii.
Ai grijă să nu folosești mai mult de 100 gr de gunoi de pasăre la fiecare tufă.

Compost
O lopată sau două de compost este bine venită la rădăcina trandafirilor. Acesta se poate aplica și toamna, și primăvara. Sapă bine în jurul tufei, adaugă compostul și sapă din nou, să intre în pământ.
Compostul reprezintă cel mai bun îngrășământ, mai ales dacă este făcut din materii organice complexe, din coji de fructe, coji de ouă, resturi de legume și ierburi mărunțite.

Zaț de cafea
Păstrează iarna tot zațul de cafea și lasă-l să se usuce pe hârtie de copt. Primăvara, amestecă zațul de cafea cu pământ fertil pentru flori de grădină și pune-l la rădăcina trandafirilor. Sapă bine pământul să intre în sol.
Folosește cel mult o cană de zaț amestecat cu pământ la fiecare tufă.
Ține minte! Nu arunca zațul la întâmplare printre tufele de trandafiri. Arată inestetic și este posibil să mucegăiască din cauza ploilor.

Apa de turbă
Cumpără un sac de turbă neagră, de bună calitate. Folosește tifon să pregătești un săculeț de mărimea unei mingii de fotbal. Pune turbă în acest săculeț, apoi lasă turba într-o găleată de 10 litri plină cu apă.
A doua zi, scoate săculețul și folosește apa de turbă să uzi trandafirii. Poți repeta acest proces în fiecare lună, mai ales după ploaie.

Apa de drojdie
Drojdia este unul dintre cele mai bune îngrășăminte pentru trandafiri, pentru legume și pentru plantele decorative la ghiveci. Se folosește un cubuleț de 10 grame de drojdie la o găleată de 10 litri de apă. Se pot adăuga și 2 – 3 linguri de zahăr. Cu această soluție se udă trandafirii primăvara, înainte de înflorire. Este suficient să torni aproximativ 250 ml de soluție la fiecare tufă. Dacă îți rămâne soluție, se păstrează la frigider și se folosește peste trei zile.

Continuarea pe libertateapentrufemei.ro

Parteneri