Cele mai bune sarmale de post. Greșeala pe care o fac toate gospodinele

Cu pasi repezi ne apropiem de sarbatorile de Craciun, insa pana atunci, pentru ca perioada de post sa nu fie atat de grea pentru pofticiosi, am venit cu o reteta de sarmalute de post cu ciuperci, invelite in frunze de varza murata.
Iata de ce ai nevoie:
1-2 capatâni de varza murata sau dulce (în functie de marimea verzei, dar si de calitatea frunzelor)
500 de grame de ciuperci proaspete
200 de grame de orez cu bobul rotund, spalat si zvântat
1 telina mica (radacina)
2 morcovi mari
2 cepe mari
150 de ml. de bulion de rosii
60 de ml. de ulei
1 legatura de marar
1 legatura de cimbru
2 foi de dafin
sare si piper
Preparare:

Se curata legumele si se calesc intr-o cratita cu un pic de ulei pentru 4-5 minute. Apoi se adauga si ciupercile curatate si tocate marunt.
Compozitia se omogenizeaza si se umplu sarmalele, rulandu-se în foi de varza si îndesând capetele înauntru. Peste ele, in oala. Se adauga bulion, cimbru si frunze de dafin.
Un lucru extrem de important este sa gatiti sarmalele intr-o oala cu peretii mai grosi, sau, de preferat intr-una de lut. Acestea se pot pune si la cuptor.

Sursa – stirilekanald.ro