Cele mai frecvente intrebari si temeri ale romanilor legate de implanturi dentare

implanturi dentare 1

Stomatologia este unul dintre domeniile medicinei in care s-au inregistrat cele mai mari progrese, in ultimele decenii. Atat tehnologia, cat si priceperea medicilor se afla la cote de neimaginat. In aceste conditii, nu este de mirare ca au aparut inclusiv solutii excelente pentru inlocuirea dintilor lipsa, indiferent de varsta la care te confrunti cu acest fenomen neplacut.

Ce este implantul dentar?

Bineinteles, aceasta este intrebarea fundamentala. Ca sa apelezi la aceasta solutie moderna si eficienta, mai intai trebuie sa intelegi ce sunt si de ce toti dentistii recomanda implanturi dentare.

Este vorba despre o piesa din titan, zirconiu sau alt material de calitate, 100% compatibil cu organismul uman. Ea tine loc de radacina a unui dinte pierdut, reprezentand cea mai buna metoda de inlocuire a acestuia.

Aceasta solutie este atat de eficienta, incat specialistii o recomanda la toate categoriile de varsta care se confrunta cu probleme dentare, de la 18 ani pana la varste foarte inaintate.

implanturi dentare 2
implanturi dentare

Care sunt avantajele oferite?

Avantajele acestor implanturi dentare sunt multiple, pe langa rolul de baza, de inlocuire a radacinii unui dinte lipsa. Iata-le pe cele mai importante dintre ele:

  • imbunatatesc considerabil aspectul estetic, atat al danturii, cat si al intregii fete;
  • ofera senzatia de dinti naturali;
  • ajuta la recapatarea functiei masticatiei, prevenind astfel aparitia unor eventuale probleme gastrice;
  • opresc atrofierea osului;
  • previn retractia gingiei;
  • ofera posibilitatea unor proteze fixe pe implanturi, in cazurile in care altfel ar fi fost nevoie de proteze mobile, mai putin performante.
  • ajuta la disparitia defectelor de fonatie, inlesnind astfel comunicarea;
  • evita slefuirea dintilor sanatosi, spre deosebire de puntile dentare traditionale;
  • sunt foarte rezistente in timp, cu conditia respectarii indicatiilor medicului referitoare la igiena si la necesitatea unor controale periodice efectuate la cabinet. In acest fel, unele implanturi dentare pot sa reziste intreaga viata;

Cum se realizeaza cele mai bune implanturi dentare?

Aceasta procedura presupune trei etape principale, care sunt urmate in fiecare cabinet stomatologic.

Prima etapa este cea de pregatire, care cuprinde consultatia, efectuarea unor radiografii sau a unui computer tomograf prin care se fac masuratori precise si se insereaza virtual implantul. Tot acum, poate fi evaluata starea generala de sanatate a pacientului, prin diferite analize de laborator.

A doua etapa este cea chirurgicala, in cadrul careia surubul se integreaza in osul maxilar sau mandibular. Apoi, trebuie sa se astepte intre 2 si 6 luni, in functie de fiecare caz. In acest timp, implantul se prinde sau se sudeaza in os, adica, in termeni medicali, se osteointegreaza.

Ultima etapa este cea protetica. Se realizeaza o mica incizie si se monteaza un conformator gingival, care permite vindecarea estetica a gingiei. Ulterior, se monteaza un bont de transfer cu care se ia amprenta pentru viitoarea lucrare, in laboratorul de tehnica dentara. Urmeaza lucrarea finala, adica viitorii dinti ficsi sunt fixati prin cimentare sau insurubare.

Pentru a te convinge de eficienta deosebita a acestei solutii si a-ti da seama ce implanturi dentare ti se potrivesc, poti face o vizita la clinica stomatologica dentalpremier.ro din Bucuresti. Aici, specialisti cu o experienta deosebita iti vor oferi toate explicatiile necesare si vor face si o evaluare a costurilor.

Parteneri