De ce e bine ca femeile să se bărbierească pe față

Dermaplaning-ul, că așa este denumită procedura, a devenit super populară în SUA, iar apoi adoptată și de europeni.

Cum se realizează

Pe pielea curată dar uscată și degresată  se folosește un bisturiu special cu care se realizează bărbieritul pe uscat, fără vreun alt produs. Mișcările trebuie să fie scurte și precise pentru a evita tăieturile sau zgârieturile ce pot apărea din lipsa controlului. Întreaga operațiune doar puțin, 10-15minute, și este indicat să fie realizata cam o dată pe lună. Părul nu va crește nici mai negru, nici mai gros, deci nu trebuie să vă faceți probleme pentru așa ceva.

Distribuie prietenilor

Beneficii

Practic se realizează o exfoliere mecanică deoarece odată cu firele de păr și puf se duce și un strat fin de piele moartă. Astfel tenul va fi mai curat, mai fin și mai luminos. Chiar dacă pare o procedură ușorde realizat acasă, este de preferatca aceasta să fie făcută la salon pentru a evita  posibilele accidente.

Machiajul se va așeza mai bine pe ten, iar exfolierea ajută în timp la diminuarea petelor pigmentare, ameliorarea cicatricilor post acneice nu foarte adânci și la combaterea punctelor negre.

Ce produse se pot folosi imediat după

Se vor evita acizii și scruburile timp de câteva zile cât pielea este încă foarte sensibilă. În schimb merg folosite  produse hidatante cu ceramide precum cele de la Cerave sau produse coreene cu centella asiatica sau panthenol. Practic se evită produsele carepot cauza iritații. Mai ales în cazul persoanelor care au probleme cu pigmentația, este absolut necesară folosirea protecției solare. Iarna SPF30 iar vara minim SPF50 folosită în cantitatea recomandată de 2mg pe cm pătrat și reaplicată la fiecare 2 ore pentru o protecție eficientă.

Ca și alternativă la dermaplaning dacă vorbim doar de partea exfoliantă poate fi chiar microdermabraziunea. Această procedurăse realizează la salon și este practic șlefuirea pielii moarte de la suprafață. Operațiunea este blândă și nu dăunează tenului, însă persoanele cu un ten sensibil care se înroșește repede ar fi bine să evite microdermabraziunea. În schimb pot încerca peelinguri chimice blânde care aduc un pls de luminozitate și uniformizează frumos nuanța tenului.