• Home
  • Prima
  • Cele șase evenimente politice decisive din 8 octombrie

Cele șase evenimente politice decisive din 8 octombrie

dragnea zice 1

Cel puţin şase evenimente, cu implicaţii politice majore, vor avea loc lunea viitoare. În toate este implicat, direct sau indirect, Liviu Dragnea.

Pe 8 octombrie vom afla atât rezultatul Referendumului pentru definirea familiei, cât şi remanierile guvernamentale, dar în aceeaşi zi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie începe,  judecarea apelului în dosarul lui Liviu Dragnea.

Guvernul dă testul electoral al scoaterii la vot a peste şase milioane de alegători, pentru a putea fi întrunit cvorumul necesar validării acestui referendum.

Prezenţa la vot reprezintă un test major pentru mobilizarea partidelor aflate la putere în perspectiva anului electoral 2019, care înseamnă două rânduri de alegeri – cele europarlamentare şi cele prezidenţiale, scrie Jurnalul.ro

Rezultatul de la urne se suprapune pe decizia pe care, tot în data de 8 octombrie, trebuie să o ia Partidul Social Democrat în privinţa anunţatei remanieri guvernamentale. Această problemă a generat, deja, anumite tensiuni atât în coaliţia de guvernare, cât şi în interiorul PSD. Asta, deoarece, pe lista neoficială a remanierilor, s-ar afla şi numele ministrului Justiţiei, Tudorel Toader pe care Liviu Dragnea l-ar cam scoate pe tușă.

Toader, în aceeași zi, va anunţa evaluarea managerială a procurorului general al României, Augstin Lazăr, iar  evoluția relației dintre cei doi face ca sigură plecarea procurorului general. Râmânerea pe funcție a lui Toader depende și de scoaterea lui Lazăr? – iată o întebare.

Mai mult  pe Jurnalul.ro

Parteneri