• Home
  • Prima
  • Centrul de vaccinare Urlați – Prahova, deschis nu doar prahovenilor, ci oricui

Centrul de vaccinare Urlați – Prahova, deschis nu doar prahovenilor, ci oricui

Vaccin 2 1

În urmă cu an ne confruntam cu apariţia unei boli necunoscute şi, drept urmare, fără existența unui medicament-tratament care să o anihileze. Vaccinul era atunci doar o speranță, departe de înfăptuire.

Astăzi, boala generată de virusul Sars-Cov-2 nu mai e atât de străină medicilor, care i-au deslușit cât de cât „tainele”. Avem vaccinuri și, din ce în ce mai multe centre de vaccinare.

De pildă, în orașul prahovean Urlați, situat în zona Dealului Mare, pe valea Cricovului Sărat, s-a deschis de curând un astfel de centru, având toate dotările necesare.

O echipă de 26 de oameni, alcătuită din medici și asistente, condusă de doctorul specialist ortoped Radu Nedelcu, se află zilnic la centrul găzduit în incinta Casei de Cultură Urlați, chiar și în zilele de Paști. Poate că nu întâmplător s-a găsit acest spațiu, întrucât și dorința de vaccinare e până la urmă un act de cultură, de cultură civică.

În acest moment, fluxul de vaccinare ajunge la circa 110 persoane pe zi, însă medicul coordonator Radu Nedelcu speră ca din data de 7 mai, numărul să se tripleze.

„Invit populația să se programeze, să se vaccineze cu încredere, pentru că, aici, la centrul din Urlați, putem susține vaccinarea la cel mai înalt nivel”, a declarat medicul Nedelcu, pentru AMPRESS.

De asemenea, acesta a subliniat că se bucură de sprijinul autorităților locale, lucru extrem de important în bunul mers al lucrurilor.

Centrul de vaccinare din Urlați nu e deschis doar prahovenilor, ci tuturor cetățenilor din întreaga țară. De altfel, până acum s-au vaccinat aici și persoane din București, Galați, Focșani și Constanța.

Important este să existe dorință, căci inimoasa echipă vine cu toată deschiderea în sprijinul combaterii pandemiei de coronavirus. De reținut este că tipul de vaccin utilizat la Urlați este PFIZER BIONTECH.

Giorgiana Radu, AMPress

Parteneri