Cerbul de Aur sare de la Braşov în braţele unei italience. Reuşite şi perieri penibile

 
 Eliza G, din Italia, a câştigat, sâmbătă seară,  marele trofeu al concursului de interpretare Cerbul de Aur 2019 de la Braşov.Elisa Gaiotto este  cântăreață și compozitoare italiană cunoscută pe scena internațională pop, în special în America Latină și Europa, potrivit site-ului oficial al evenimentului. Începând cu 2009, anul lansării primului single, „Summer lie”, a devenit cunoscută în numeroase ţări. Are voce, farmec, se mişcă pe scenă cu aplomb, a fost pe merit aplaudată.

La Cerbul de Aur 2019, Eliza G a concurat cu piesa românească „Creioane colorate” (Feli).

Marele trofeu Cerbul de Aur 2019 a fost însoţit de un cec în valoare de 25.000 de euro.

Premiul I, în valoare de 15.000 de euro, l-a primit austriaca Sara De Blue, care a concurat cu piesa românească „Ce are ea” (Delia).

Premiul al II-lea, în valoare de 10.000 de euro, i-a fost atribuit lui Ralfs Eilands, din Letonia, care a interpretat în concurs piesa românească „Apa” (Loredana).

Premiul al III-lea, în valoare de 5.000 de euro, a revenit cântăreţei Monika Marija, din Lituania, care a concurat cu melodia „Mă ucide ea” (Mihail).

Premiul publicului, în valoare de 2.500 de euro, i-a fost acordat lui Florin Răduţă, care a interpretat în concurs piesa românească „Dragostea rămâne” (Andra).

Premiul presei acreditate la festival, în valoare tot de 2.500 de euro, i-a revenit Syuzannei Melqonyan, din Armenia. Aceasta a interpretat în concurs piesa românească „Pe aripi de vânt” (Delia).

De asemenea, premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese româneşti, în valoare de 2.500 de euro, a fost atribuit cântăreţului australian Alfie Arcuri, care a concurat cu hitul lui Smiley „Acasă”.

Cerbul de Aur continuă cu încă o zi dedicată muzicii populare.

Ediţia din acest an, cu excepţia unor stridenţe şi perieri penibile de familie între un prezentator şi un membru al juriului, a fost o reuşită, reînviind un festival cândva glorios

Mădălina Stoica, AMPress