• Home
  • Știri
  • “China cea de taină”, a zecea carte a Marinei Almășan, lansată cu succes

“China cea de taină”, a zecea carte a Marinei Almășan, lansată cu succes

edd6ca94 5f07 4fb5 9a57 34a3de2c9055 1

Joi, la Institutul Cultural Român, în prezența a 100 de invitați speciali, realizatoarea tv Marina Almășan și-a lansat cea de-a zecea carte : “China cea de taină”, un jurnal de călătorie publicat de Editura Corint, în care autoarea adună reportajele sale, din marile orașe ale Chinei, unde a călătorit în ultimii ani. Cartea are atașat un DVD cu filmul documentar “Chongqing, un oraș cât două Românii”, dedicat celui mai mare oraș al Chinei, având o populație de 32 de milioane de locuitori.

marina lansare 1Lansarea cărții Marinei Almăsan a fost dedicată împlinirii a 70 de ani de relații diplomatice bilaterale dintre România și China, drept care la eveniment, pe lângă nenumărate celebrități ale scenei și ecranului, dar și a lumii afacerilor și a vieții publice românești, au fost prezenți numeroși reprezentanți ai MAE, Ambasadei Chinei la Bucuresti, Camerei bilaterale de comerț și industrie România-China, MApN, Casei Româno-Chineze, precum și jurnaliști de presă scrisă si televiziune.65d9bca5 091b 4849 93cf 635b354e862c 1 1

De la tribună au vorbit despre cartea Marinei, despre China dar și despre relațiile dintre cele două țări, Excelența Sa, doamna Jyang Yu, noul ambasador al Chinei la București, Dan Krizbai, vicepreședinte ICR, Cristina Romilă, director al Directiei ASia-Pacific – MAE, criticul literar Alex Stefănescu, Corneliu Vișoianu, vicepreședintele Camerei bilaterale de comerț și industrie, Ecaterina Vanea, directorul Casei Romano-Chineze.

Atmosfera “chinezească” a lansării a fost subliniată de proiecția documentarului “Chongqing, orașul cât două Românii”, de bufetul chinezesc, pregătit pentru cei 100 de invitați de restaurantul “Templul Soarelui”, dar și de ineditele momente artistice, presărate printre luările de cuvânt și sustinute, în limba chineză, de artiști chinezi și români: Fang Shuang artist al Operei Comice pentru copii din Bucuresti, Alexandra Violin, Deea și Dinu Maxer, Mihai Trăistariu, laureat al Eurovision. Din programul artistic a făcut parte și un moment de dans tradițional cu evantaie, susținut de elevii Colegiului Național A.D.Xenopol.

Marina a primit invitația de a-și lansa cartea și la renumitul Târg de carte de la Beijing – unul dintre cele mai mari târguri de carte din lume, in luna august a acestui an . De asemenea, Editura Corint a dezvăluit intențiile unei prestigioase edituri din China de a traduce în chineză cartea Marinei.

AMPress

Parteneri