AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Cimitirul evreiesc din Ploiești, vandalizat

 

Cimitirul evreiesc din Ploiești a fost vandalizat. Silviu Vexler, deputat din grupul minorităților, din partea Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, a anunțat că au fost dărâmate sau distruse aproape 20 de pietre funerare.

„Un cimitir evreiesc a fost vandalizat. Aproape 20 de pietre funerare au fost dărâmate sau distruse. Din nou. Unul dintre cele mai abjecte acte posibile, de data aceasta în Ploiești.
Ce motiv poate exista pentru distrugerea unor morminte, pentru atacurile îndreptate împotriva memoriei unor oameni care nu mai sunt printre noi?
Ura și prostia, în cele mai mizerabile și absurde forme sunt singurele explicații pe care le întrevăd pentru această crimă.
Fiecare piatră funerară dărâmată este o mărturie.
Din nou.
PS. : Sunt curios. Oare a fost de vină vântul puternic sau tradiționalii copii minori?”, a scris Silviu Vexler, sâmbătă, pe pagina sa de facebook.

Poliția a deschis un dosar penal pentru profanare de morminte și face cercetări.

“Reprezentanții Primăriei Ploiești au aflat cu indignare despre incidentele care au avut loc în incinta Cimitirului Evreiesc din localitate. Primăria Ploiești condamnă cu fermitate astfel de acte și îi asigură pe toți membrii comunității evreiești din Ploiești, cu care administrația are o lungă tradiție a relațiilor de excelență, de întregul sprijin moral și, totodată, de susținere pentru remedierea situației. De asemenea, ne exprimăm speranța că organele abilitate vor clarifica circumstanțele în care acest incident regretabil a fost posibil. Luni dimineață, echipele S.G.U. vor evalua zona vandalizată, astfel încât să putem demara, în cel mai scurt timp, lucrările pentru remedierea pagubelor”, transmite Primăria Ploieşti într-un comunicat de presă.

AMPress

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!