Cinci cutremure neobișnuite în decurs de 24 de ore, în România. INFP: „Se produc tot mai aproape de suprafață”

Cinci cutremure neobișnuite în decurs de doar 24 de ore, în România, pe un interval orar al acestei săptămâni, a alertat specialiştii . INFP: „Se produc tot mai aproape de suprafață”
Cinci cutremure s-au produs în decurs de 24 de ore, în mai multe regiuni din țară, inclusiv zonele seismice Buzău și Vrancea. Activitatea tecnonică s-a intensificat la suprafață, ultimul seism fiind înregistrat la o adâncime de doar cinci kilometri.

Primul seism din seria celor cinci a avut loc la ora 9:06. Seismul s-a produs în Transilvania, judetul Cluj, şi a avut magnitudinea 2.3 pe scara Richter. Cutremurul s-a produs la 5 kilometri adâncime.

La ora 11:33, un al doilea seism s-a produs în Muntenia, judetul Buzau. A avut magnitudinea 2 pe scara Richter, la adancimea de 8 km.

Distribuie prietenilor

Două minute mai târziu, la ora 11:35, un alt seism s-a produs in Zona seismica Vrancea, judetul Buzau. A avut 2.8 pe scara Richter, la adancimea de 24 km.

Cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor orase: Buzău (28km), Râmnicu Sărat (33km), Odobești (48km), Nehoiu (50km), Mizil (54km), potrivit INFP.

La ora 12:09, un alt cutremur s-a produs in Zona seismica Vrancea, judetul Buzau. A avut magnitudinea 2 pe scara Richter, la adancimea de 26 km.

Cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor orase: Buzău (26km), Râmnicu Sărat (32km), Odobești (48km), Nehoiu (51km), Mizil (54km).

Ultimul dintre cele cinci seisme a avut loc spre miezul nopţii, în Vrancea. A avut magnitudinea 2.5 pe scara Richter, la adancimea de 97 km.

Cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor orase: Odobești (32km), Panciu (34km), Onești (40km), Focșani (46km), Tîrgu Ocna (48km).

Acest interval scurt, de 24 de ore, indică – mai ales că seismele s-au produs în zone diferite, unele neștiute ca seismice – o intensificare rară a mișcărilor tectonice.

Informații și de la a1.ro