A.M. Press
Ultimele stiri din Romania!

Cinci cutremure neobișnuite în decurs de 24 de ore, în România. INFP: „Se produc tot mai aproape de suprafață”

0 205

Cinci cutremure neobișnuite în decurs de doar 24 de ore, în România, pe un interval orar al acestei săptămâni, a alertat specialiştii . INFP: „Se produc tot mai aproape de suprafață”
Cinci cutremure s-au produs în decurs de 24 de ore, în mai multe regiuni din țară, inclusiv zonele seismice Buzău și Vrancea. Activitatea tecnonică s-a intensificat la suprafață, ultimul seism fiind înregistrat la o adâncime de doar cinci kilometri.

Primul seism din seria celor cinci a avut loc la ora 9:06. Seismul s-a produs în Transilvania, judetul Cluj, şi a avut magnitudinea 2.3 pe scara Richter. Cutremurul s-a produs la 5 kilometri adâncime.

La ora 11:33, un al doilea seism s-a produs în Muntenia, judetul Buzau. A avut magnitudinea 2 pe scara Richter, la adancimea de 8 km.

Două minute mai târziu, la ora 11:35, un alt seism s-a produs in Zona seismica Vrancea, judetul Buzau. A avut 2.8 pe scara Richter, la adancimea de 24 km.

Cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor orase: Buzău (28km), Râmnicu Sărat (33km), Odobești (48km), Nehoiu (50km), Mizil (54km), potrivit INFP.

La ora 12:09, un alt cutremur s-a produs in Zona seismica Vrancea, judetul Buzau. A avut magnitudinea 2 pe scara Richter, la adancimea de 26 km.

Cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor orase: Buzău (26km), Râmnicu Sărat (32km), Odobești (48km), Nehoiu (51km), Mizil (54km).

Ultimul dintre cele cinci seisme a avut loc spre miezul nopţii, în Vrancea. A avut magnitudinea 2.5 pe scara Richter, la adancimea de 97 km.

Cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor orase: Odobești (32km), Panciu (34km), Onești (40km), Focșani (46km), Tîrgu Ocna (48km).

Acest interval scurt, de 24 de ore, indică – mai ales că seismele s-au produs în zone diferite, unele neștiute ca seismice – o intensificare rară a mișcărilor tectonice.

Informații și de la a1.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More