• Home
  • Știri
  • Ciolacu anunță că nu negociază măsurile fiscal-bugetare: „Este total neserios să venim cu alte modificări”

Ciolacu anunță că nu negociază măsurile fiscal-bugetare: „Este total neserios să venim cu alte modificări”

marcel ciolacu 2 1

Marcel Ciolacu nu renunță la măsurile cuprinse în pachetul de măsuri fiscal-bugetare, trecut recent de Curtea Constituțională (CCR). Acesta a precizat la începutul ședinței de guvern de vineri că „este total neserios să venim cu alte modificări când abia acum legea de asumare a plecat către promulgare”.

În contextul pachetului de măsuri fiscal-bugetare trecut de CCR ca urmare a sesizării făcute de USR și Forța Dreptei, deputatul liberal Florin Roman a anunțat că PNL a depus mai multe proiecte de lege pe fiscalitate, precizând că „în angajarea răspunderii guvernului, nu au fost reținute mai multe puncte de vedere ale PNL”, semn al dorinței liberalilor de a modifica forma proiectului.

În ședința de guvern de vineri, premierul a spus că decizia Curții este esențială, și a precizat că va face consultări cu sindicatele și patronatele în vederea stabilirii creșterii salariului minim în sectorul agricol și construcții, rămas restant din cauza calculelor greșite făcute inițial.

Conform surselor Gândul, sindicatele din construcții au prezentat deja cifrele premierului și se așteaptă discuțiile cu cei din domeniul agricol, care vor avea loc în cadrul Consiliul Național Tripartit.

Este esențial că pachetul de măsuri fiscal-bugetare a trecut de Curtea Constituțională și se poate aplica acum. Trebuie să programăm urgent întâlniri cu patronate și sindicate ca să stabilim împreună cuantumul necesar creșterii salariului minim din construcții și agricultură, astfel încât prin plata CASS nimeni să nu piardă vreun leu la salariu, a declarat premierul Ciolacu, la începutul ședinței de guvern de vineri.

Primul-ministru s-a arătat inflexibil și în ce privește eventualele modificări aduse la lege, așa cum și-ar dori unii dintre liberali. Ciolacu a precizat că prioritatea Executivului este de a închide jalonul care prevede cererea de plata nr. 4 și le-a transmis miniștrilor săi că așteaptă planurile de reorganizare și comasare din instituțiile subordonate ministerelor.

„Mai mult, din punctul meu de vedere, ar fi o abordare total neserioasă ca să venim cu alte modificări la codul fiscal. După această lege de asumare, consider că prioritatea Guvernului și a Parlamentului este de a închide jalonul din cererea de plată numărul patru, reforma fiscală care va avea aplicare în anul 2025. Este total neserios să venim cu alte modificări când abia acum legea de asumare a plecat către promulgare. Pentru mine, prioritatea își aștept după promulgare propunerile de reorganizare de la toate ministerele din Guvernul României, agențiile și companiile, după promulgare având cadrul legal pentru a se face acest lucru”, a adăugat premierul, potrivit gandul.ro.

Parteneri