AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Ciolacu: Candidata PSD la Primăria Capitalei este Gabriela Firea. Dacă avem o abordare comună cu PNL, vom avea alt candidat, care să fie compatibil cu cele două electorate

Premierul Marcel Ciolacu, liderul PSD, a vorbit despre alegerile pentru Primăria Capitalei și a spus că social-democrații o au candidată pe Gabriela Firea, dar se va merge pe un alt nume în cazul în care se opta pentru scenariul unui candidat comun cu PNL.

„Chiar dacă avem o abordare separată, Partidul Social Democrat are candidat pe doamna Gabriela Firea și avem deja creionat programul administrativ pentru București. Dacă avem o abordare comună, vom avea alt candidat, care să fie compatibil cu cele două electorate. Repet, nu avem o alianță de stânga sau o alianță de dreapta. Ce vă pot spune cu certitudine, atât Partidul Social Democrat, cât și Partidul Național Liberal nu vor susține candidatura domnului Piedone. Cu alte cuvinte, vom avea candidații noștri sau candidatul nostru comun”, a declarat liderul PSD, duminică, la Digi 24, potrivit b1tv.ro.

Întrebat dacă întâlnirea decisivă va avea loc luni, premierul a răspuns: „N-am stabilit. Domnul Nicolae Ciucă este acum pe avion, presupun că după emisiunea dumneavoastră o să stabilesc cu dânsul exact când vom avea coaliția, mâine sau poimâine, dar cu toții avem în acest moment măsurătorile și alternativele pentru al lua o decizie – și cu certitudine vom lua o decizie”.

Întrebat dacă eventuala optare pentru candidaturi separate la Primăria Capitalei nu va fi un semnal pentru ceea ce urmează la prezidențiale și parlamentare, liderul PSD a spus: „Nu. După cum deja știți, în marea majoritate a județelor merg candidaturi separate. E posibil ca și în București să avem candidaturi separate și nu e ceva wow”.

„Ce este cu certitudine un lucru stabilit foarte clar, după alegeri, majoritățile în toate administrațiile locale vor fi făcute de către Partidul Social Democrat și Partidul Național Liberal. Cu alte cuvinte, am depășit primul hop”, a mai declarat Ciolacu.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!