• Home
  • Știri
  • Ciolacu: „Dacă PNL se retrage de la guvernare, Iohannis va primi mandatul meu de prim-ministru”

Ciolacu: „Dacă PNL se retrage de la guvernare, Iohannis va primi mandatul meu de prim-ministru”

ciolacu 2

Premierul Marcel Ciolacu a comentat miercuri scenariul ruperii coaliției de guvernare, pe fondul blocării negocierilor PNL şi PSD privind comasarea alegerilor.

Aflat într-o vizită de lucru la Roma, Marcel Ciolacu a fost întrebat despre ideea vehiculată cu privire la ruperea coaliţiei de guvernare. Premierul a răspuns că își va depune mandatul dacă PNL iese de la guvernare:

„Eu cred că cel puțin eu și colegii mei din Partidul Social Democrat am arătat că prioritatea noastră, e România. Cel mai bine pentru mine și colegii mei ar fi fost să nu intrăm la guvernare şi să nu facem această coaliție.

În acest moment cred că ori am fi avut alegeri anticipate fiindcă eram în pragul unei crize sociale, ori Partidul Social Democrat ar fi avut cu cinci în față la alegeri. Dar am hotărât într-un moment dificil este bine să ne implicăm și să nu lăsăm România să ducă într-o direcție total greșită”, a spus premierul Marcel Ciolacu, potrivit Antena3.ro, citată de b1tv.ro.

Marcel Ciolacu a mai spus că este exclus să conducă un guvern minoritar:

„Este exclus acest lucru. Dacă este o decizie politică a partenerilor de coaliție să se retragă de la guvernare. În acel moment, președintele Klaus Iohannis va primi mandatul meu de prim-ministru. Eu am intrat în acest proiect după o discuție inclusiv cu președintele României că vom duce această coaliție și această guvernare cel puțin până în anul 2024.

Dacă ne supărăm că nu mai avem prim-ministru, cu toate că am avut prim-ministru timp de 3,5 ani, având un scor electoral de 20% și mi se pare normal să avem în continuare prim-miniștrii sau anumite decizii, cred că este o abordare greșită. Dar din discuțiile mele și sper să nu-l deranjeze pe dl. președinte Nicolae Ciucă, din discuțiile mele cu președintele Nicolae Ciucă este exclus un astfel de scanariu”, a spus premierul.

Parteneri