• Home
  • Știri
  • Ministrul Sănătății: România are nevoie de cel puțin 2.000 de ambulanțe noi. Parcul auto este depăşit și îmbătrânit

Ministrul Sănătății: România are nevoie de cel puțin 2.000 de ambulanțe noi. Parcul auto este depăşit și îmbătrânit

rafila 1 1

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că, în acest moment, în România este nevoie de cel puțin 2.000 de ambulanțe noi. Parcul auto existent este unul îmbătrânit, iar autospecialele de salvare actuale au milioane de kilometri parcurși.

Alexandru Rafila, a fost prezent miercuri la Slobozia, acolo unde a fost inaugurată o nouă Unitate de Primiri Urgențe a spitalului din localitate.

Ministrul Sănătății a precizat că, pe lângă investițiile în spitale, este nevoie de investiții majore în medicina de urgență. Pentru asta le-a cerut managerilor Serviciilor Județene de Ambulanță proiecte de investiții.

„Pe partea de medicină de urgență, care trebuie să înţelegem şi să recunoaștem că e parte a sistemului de sănătate, nu e în afara sistemului de sănătate (…) dezvoltăm, pe de o parte, unităţile de primiri urgenţă, pe de altă parte, cu sprijinul autorităţilor locale sau prin investiţii directe, de la Ministerul Sănătăţii, dar ne preocupă şi dezvoltarea staţiilor judeţene de ambulanţă.

E o chestiune pe care ne-o dorim în toată ţara. Am făcut apel la directorii staţiilor judeţene de ambulanţă să ne trimită proiecte de investiţii, încât această componentă deosebit de importantă a medicinei de urgenţă să beneficieze de spaţii de bună calitate pentru angajaţi”, a declarat ministrul Sănătății, potrivit antena3.ro.

Alexandru Rafila anunţă că îşi doreşte investiţii în sediile staţiilor de ambulanţă din judeţe şi spune că la nivel naţional este nevoie de 2.000 de ambulanţe noi.

„Sperăm, cu toate că nu este, cel puţin deocamdată, în grădina Ministerului Sănătăţii, achiziţia de ambulanţe noi, să putem să completăm parcul auto care este depăşit, îmbătrânit şi cu siguranţă la nivel naţional avem nevoie de cel puţin 2000 de ambulanţe noi la staţiile judeţene”, mai precizează Rafila.

Parteneri