• Home
  • Știri
  • Ciolacu: Investiţiile în sportul românesc trebuie să fie o obligaţie pentru statul român

Ciolacu: Investiţiile în sportul românesc trebuie să fie o obligaţie pentru statul român

ciolacu 7

Investiţiile în sportul românesc trebuie să fie o obligaţie pentru statul român pentru a putea spera la generaţii tinere care cresc sănătos „în spiritul unor valori morale corecte”, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Premierul a participat, vineri, la ceremonia dedicată sportivilor medaliaţi la competiţiile sportive internaţionale (Jocurile Europene şi Special Olympics) şi la momentul depunerii jurământului de către sportivii şi antrenorii care fac parte din lotul ce va reprezenta România la Festivalul Olimpic al Tineretului European.

„Vă mulţumesc că mi-aţi făcut onoarea să fiu astăzi lângă dumneavoastră, lângă aceşti copii minunaţi fără de care nu am putea merge înainte, să fiu alături de dumneavoastră, antrenorii, preşedinţii de federaţii, mulţi dintre dumneavoastră îmi sunteţi şi prieteni. Fără puterea exemplului, şi aceşti copii reprezintă puterea exemplului, nu putem vorbi de câştiguri, nu putem vorbi despre performanţă şi nu putem vorbi despre ceea ce ne dorim în viaţă”, a declarat Ciolacu, potrivit Agerpres.

El a subliniat, adresându-se preşedintelui COSR, Mihai Covaliu, că va încerca, din postura de premier, să se ridice la nivelul aşteptărilor în privinţa sportului românesc.

„Şi nu ale dumneavoastră ca şi preşedinte, aşteptările pe care le au aceşti copii şi pe care le avem cu toţii pentru sportul românesc. O perioadă mult prea lungă a fost lipsă de performanţă. O perioadă mult prea lungă, Guvernul şi statul român nu a avut un program coerent în ceea ce priveşte sportul de performanţă şi nu numai. Cred că împreună cu dumneavoastră, împreună cu doamna preşedinte al Agenţiei de Sport, să reuşim să creionăm, atât pe termen scurt, dar, foarte important, pentru că performanţele nu vin peste noapte, pe termen mediu şi lung un program coerent, transpartinic, care să fie mai mult decât o lege, să fie respectul pe care noi politicienii îl arătăm marilor campioni şi viitoarelor generaţii „, a declarat Ciolacu.

În context, premierul i-a felicitat pe toţi sportivii români medaliaţi la Jocurile Europene din Polonia şi la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics de la Berlin.

De asemenea, premierul a subliniat nevoia unei mai mari implicări de la nivelul statului în investiţiile din sportul românesc.

„Mă uit la toţi sportivii, antrenorii şi specialiştii strânşi aici şi vă spun că munca şi rezultatele voastre fac ca investiţiile în sportul românesc să fie o obligaţie pentru statul român. Şi mă bucur că ne-am întâlnit astăzi, aici, în Complexul Izvorani, pentru că aici avem un model în ceea ce priveşte implicarea statului în susţinerea sportului românesc. Pentru mine şi Guvernul României, susţinerea pentru sport este esenţială şi din altă perspectivă. Doar aşa putem spera la generaţii tinere care cresc sănătos în spiritul unor valori morale corecte „, a mai declarat Ciolacu.

Parteneri