• Home
  • Știri
  • Ciolacu: Nu e o problemă să scăpăm de ciuma pensiilor speciale, că s-a scăpat şi de ciuma de la PSD. Ne-am vindecat

Ciolacu: Nu e o problemă să scăpăm de ciuma pensiilor speciale, că s-a scăpat şi de ciuma de la PSD. Ne-am vindecat

ciolacu 2

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, luni seară, că România trebuie să îndeplinească jalonul referitor la pensiile speciale din PNRR, pentru că nu este de acord să se piardă bani. „Avem o ciumă a pensiilor speciale care este o inechitate”, a afirmat liderul PSD, afirmând, însă, că „nu e o problemă să scăpăm de această ciumă, că s-a scăpat şi de la ciuma de la PSD”.

„România trebuie să facă anumite reforme asumate în PNRR (…) Şi avem o mare problemă, avem o ciumă a pensiilor speciale care este o inechitate şi care încet-încet duce către o criză socială. Un lucru care trebuie să îl rezolvăm punctual. Eu nu o să accept ca România să piardă vreun euro din PNRR pentru că nu a făcut vreun jalon, mai ales jalonul în ceea ce priveşte pensiile speciale”, a afirmat, luni seară, Marcel Ciolacu, la Antena 3, potrivit digi24.ro.

Acesta a precizat că, de-a lungul anilor, au existat „foarte multe legi care au fost întoarse de la Curtea Constituţională”.

„Atunci am căutat mai multe variante, discutate în primul rând în cadrul Coaliţiei şi apoi în spaţiul public, pentru a nu se mai întâmpla acest lucru. Cel mai important e că trebuie rezolvat jalonul cu pensiile speciale”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

Întrebat de ce s-a referit la pensiile speciale ca la „ciuma roşie”, Ciolacu a afirmat: „Pentru că, încet-încet, a devenit o presiune foarte mare, este o inechitate şi de aici se poate ajunge la o criză socială din cauza unor lucruri întâmplate acum 30 de ani”.

„Nu e o problemă să scăpăm de această ciumă, că s-a scăpat şi de la ciuma de la PSD. Şi eu şi colegii mei ne-am vindecat, nu avem nicio problemă”, a adăugat liderul social-democraţilor.

Acesta a mai precizat că trebuie găsită o variantă a legii care să treacă de Curtea Constituţională.

Parteneri