• Home
  • Știri
  • Ciolacu: Pensiile militare nu sunt unele speciale

Ciolacu: Pensiile militare nu sunt unele speciale

ciolacu 2

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că rămâne la opinia că pensiile militare nu sunt unele speciale și și-a manifestat convingerea că vor fi găsite soluțiile ca aceste pensii militare să fie aduse în zona de contributivitate.

„Pensiile militarilor nu sunt pensii speciale. Eu îmi menţin acest punct de vedere, iar 22 de state membre UE consideră că pensiile militarilor nu sunt pensii speciale”, a declarat liderul social-democraților, potrivit b1tv.ro.

Întrebat cum pot fi aduse aceste pensii în zona de contributivitate, Ciolacu a răspuns:

„Sunt ferm convins că vom găsi soluţiile. De aceea am și cerut un raport la Banca Mondială. Dar eu îmi menţin părerea că pensiile militarilor nu sunt pensii speciale!”.
Marcel Ciolacu a mai susținut că vor veni cu un proiect de lege privind pensiile speciale și-l vor vota după ce Banca Mondială va emite un raport final. Acest lucru se va întâmpla miercuri.

Amintim că surse politice au declarat pentru G4Media, la mijlocul lunii decembrie, că proiectul de lege pregătit inițial de Guvernul PNL – PSD – UDMR privind reforma pensiilor speciale nu include pensiile militare.

În luna noiembrie, premierul Nicolae Ciucă, președintele PNL și general în rezervă, contrazicea Comisia Europeană și declara că pensiile militare nu sunt speciale, ci sunt bazate pe contributivitate.

Parteneri