• Home
  • Știri
  • Ciolacu: Protejarea Deltei Dunării este un lucru care nu se negociază

Ciolacu: Protejarea Deltei Dunării este un lucru care nu se negociază

Marcel CIolacu 1

Protejarea Deltei Dunării este un lucru care nu se negociază, iar autorităţile române şi ucrainene trebuie să vină cu explicaţii publice în ceea ce priveşte situaţia legată de Canalul Bâstroe, a declarat, joi, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

„Nu vorbim aici de campanie electorală. Este un subiect de care şi eu, ca şi român, sunt îngrijorat, mai ales că e un subiect care afectează una dintre bijuteriile nu numai ale României, ci şi ale Europei şi întregii lumi. Protejarea Deltei Dunării e un lucru care nu se negociază. Cred că iarăşi este un lucru foarte clar pentru toată lumea, nu numai pentru români: avem datoria de a proteja Delta Dunării. În ceea ce priveşte delictul de opinie, cred că am depăşit acest moment în România”, a afirmat Ciolacu, la Parlament, potrivit Agerpres.

El a comparat situaţia actuală cu cea din pandemie, „când a fost o abordare incorectă”.

„Ar fi trebuit să învăţăm din acea abordare cu izoletele şi cu ţinutul în casă, în timp ce unii furau de rupeau, şi nici astăzi n-am aflat cine sunt aceia şi cine i-a ajutat. Cred că autorităţile române, cât si autorităţile din Ucraina trebuie să rezolve cât mai repede acest lucru şi să vină cu explicaţiile pe care să le prezinte public. Şi în pandemie trebuiau explicate lucrurile foarte clar şi în ceea ce priveşte vaccinarea, părţile bune, părţile rele, aşa se face într-o societate democratică. Asta nu înseamnă că România nu a ajutat umanitar, economic, militar Ucraina şi nu înseamnă că România nu are datoria ca în continuare să ajute umanitar economic şi militar Ucraina, până când Ucraina va câştiga războiul în faţa unui agresor cum este Rusia. Sunt două lucruri total distincte şi cred că discursul public al fiecăruia dintre noi trebuie să se încadreze în aceşti parametri. Vă reamintesc că România va fi în viitor unul dintre cei mai importanţi stâlpi pentru reconstrucţia Ucrainei. Este o realitate faptul că în acest moment Canalul Bâstroe are o adâncime de peste 7 metri şi într-un fel se schimbă fluxul pe Dunăre”, a explicat liderul PSD.

Întrebat dacă trebuie aşteptată opinia experţilor, Marcel Ciolacu a spus: „Sunt total de acord cu domnul preşedinte, dar, totodată, cred că ne-am câştigat cu toţii dreptul de a avea o opinie şi de a trage un semnal de alarmă când acest lucru este public. La toate televiziunile, tot ceea ce înseamnă social-media se vorbea de acest lucru şi oamenii aşteaptă de la noi, politicienii, să avem o reacţie, nu să ne ascundem sau să spunem că e aşa o nebuloasă. Nu. Sunt ferm convins că domnul preşedinte Klaus Iohannis este cel mai informat om din România, fiindcă este preşedintele României şi este îndreptăţit”.

Continuarea aici

Parteneri