• Home
  • Știri
  • Ciolacu: S-ar putea ajunge la alegeri anticipate în cazul în care nu se va respecta rotaţia premierilor, convenită între PSD şi PNL

Ciolacu: S-ar putea ajunge la alegeri anticipate în cazul în care nu se va respecta rotaţia premierilor, convenită între PSD şi PNL

ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că în România s-ar putea ajunge la alegeri anticipate în cazul în care nu se va respecta rotaţia premierilor, convenită între PSD şi PNL pentru luna mai a anului viitor, şi, de asemenea, dacă preşedintele Klaus Iohannis nu va nominaliza pentru funcţia de prim-ministru persoana care îi va fi propusă din partea social-democraţilor.

El a fost întrebat, duminică seară, la Antena 3, dacă în PSD a fost analizat şi un scenariu al alegerilor anticipate.

„Alegerile anticipate cred că vor fi doar în cazul în care această coaliţie nu va mai funcţiona. Eu nu mai văd altă construcţie politică care să ducă la o stabilitate politică necesară într-o asemenea perioadă. (…) Eu cred că suntem nişte oameni politici serioşi, care ne vom respecta cuvântul dat şi rotaţia va avea loc în luna mai. Preşedintele României are atribuţiile de a desemna prim-ministrul, dar, în momentul în care există un acord public, de altfel, pe care sunt ferm convins că-l ştie şi preşedintele României, că în luna mai se va face această rotaţie, nu cred că de această dată nu va desemna persoana pe care o va hotărî PSD”, a afirmat Ciolacu, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă şeful statului a fost de acord cu rotaţia convenită în coaliţie, acesta a spus: „Eu cred şi-mi doresc să trăiesc într-o ţară normală, domnul preşedinte Klaus Iohannis nu avea atribuţii să hotărască ce trec preşedintele PSD cu preşedintele PNL şi cu preşedintele UDMR şi cu minorităţile în protocol”.

Ciolacu a explicat că un alt scenariu în care se va ajunge la alegeri anticipate ar fi în cazul în care preşedintele Iohannis nu va accepta propunerea PSD pentru funcţia de premier, aşa cum am fost convenită prin protocolul coaliţiei de guvernare.

„Părerea mea e că, în acel moment, România va intra într-o zonă de instabilitate politică şi vom merge la alegeri anticipate. (…) Am înţeles că s-au făcut multe lucruri anormale, am înţeles că preşedintele a ţinut cu un anumit partid politic, dar eu cred că s-a intrat într-o altă epocă”, a mai declarat el.

În acelaşi context, liderul PSD a subliniat că are o foarte bună comunicare cu premierul Nicolae Ciucă.

Continuarea aici

Parteneri