AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Ciolacu va chema toate partidele pentru a decide data alegerilor prezidențiale. „Ţopăiala pe calendar trebuie să înceteze”

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că îi va invita pe liderii tuturor partidelor politice pentru a stabili împreună data alegerilor prezidențiale, în condițiile în care azi era ultima zi pentru adoptarea hotărârii de guvern care ar fi pus primul tur al prezidențialelor pe 15 septembrie.

Anunțul vine în condițiile în care PSD și PSD nu au reușit să ajungă la un acord privind calendarul acestui scrutin, iar în ultimele zile a avut loc un război al declarațiilor între cele două partide.

„Indiferent de partidul din care facem parte, avem o responsabilitate uriaşă de a asigura stabilitatea acestei ţări, iar acest lucru înseamnă inclusiv să-ţi respecţi angajamentele. Nu este vorba de un termen sau altul pentru desfăşurarea alegerilor, este vorba de încredere. Ţopăiala pe calendar afectează această încredere între parteneri şi din punctul meu de vedere trebuie să înceteze”, a spus premierul, potrivit digi24.ro.

„Ca premier, am obligația de a nu favoriza un partid sau o coaliție. Astăzi, practic, ieșim din calendarul electoral stabilit anterior, fiind ultima zi în care putem promova HG pentru stabilirea datei alegerilor, convenită pe 15 septembrie. „De aceea, de luni, alături de cei doi vicepremieri, îi voi invita pe liderii tuturor partidelor politice pentru a stabili împreună calendarul alegerilor. Aceasta este abordarea corectă şi nu schimbarea unui ministru căruia i s-a impus de către propriul partid să nu iniţieze un act normativ convenit anterior. Nu voi răspunde provocărilor de a declanşa o criză guvernamentală şi instabilitate în România”, a mai spus Ciolacu.

 

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!