Ciolacu: Vă dau în scris că domnul Orban nu va mai fi premier niciodată

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, este convins că în cazul în care actualul Guvern al României îşi va da demisia şi va trece şi moţiunea de cenzură a PSD, Ludovic Orban ”nu va mai fi premier niciodată”, mai ales că ”toată lumea încearcă să scape de el”. PSD anunţă moţiune de cenzură dacă se va decide alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Liderul interimar social – democrat, Marcel Ciolacu a declarat, la Călăraşi, că liberalii confundă voturile lor cu voturile obţinute de preşedintele Klaus Iohannis şi că încalcă orice regulă democratică şi europeană încercând să schimbe legea electorală „în timpul jocului”. Ciolacu spune că PSD va riposta în forurile europene.

„Aş fi dorit să intrăm în dezbaterea legii electorale dintr-o perspectivă mai largă, nu strâmtă. Toată agenda politică de acum are de a face cu un interes meschin mic de incompetenţi care reprezintă PNL acum, printr-o conjunctură confundă voturile lor cu voturile preşedintelui Iohannis şi încearcă să ne spună acest lucru, încalcă orice regulă democratică europeană, încercând să schimbe legi şi reguli în timpul jocului şi vom riposta în Parlament şi ne vom adresa şi forurilor europene pentru că e o mojicie. Nu că ne-ar fi frică în vreun fel de alegeri”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit rtv.net.

Distribuie prietenilor

Liderul social – democrat mai spune că în cazul în care va trece moţiunea PSD şi actualul Gubvern va demisiona, Orban nu va mai fi premier vreodată.

„Eu înţeleg temerire lui Orban şi înţeleg temerile preşedintelui României. Când vezi că nimic nu funcţionează, intri ca şi preşedinte al României care totuşi ai girat acest guvern şi această majoritate parlamentară. Înţeleg perfect atitudinea preşedintelui de a încerca să scape cât mai repede de acest guvern şi scuzele că ar trebui anticipate, că nu ar trebui. Dacă acest Guvern Orban îşi va da demisia, va trece moţiunea de cenzură a PSD sau vor fi anticipate, vă dau în scris că domnul Orban nu va mai fi premier niciodată. Toată lumea încearcă să scape de el după aceste două luni dezastruoase”, a declarat Ciolacu.