• Home
  • Prima
  • Ministrul Educației: Elevii doresc începerea cursurilor la 1 septembrie. Asta presupune ca anul școlar să înceapă pe 15 august

Ministrul Educației: Elevii doresc începerea cursurilor la 1 septembrie. Asta presupune ca anul școlar să înceapă pe 15 august

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că este dificil de aplicat propunerea Consiliului Elevilor ca anul școlar să înceapă la 1 septembrie deoarece acest lucru presupune ca anul școlar să înceapă în data de 15 august.

Trebuie făcută o distincție între începerea anului școlar și începerea cursurilor, deoarece nu sunt același lucru, punctează ministrul.

„Am discutat cu ei (reprezentanții Consiliului Elevilor, n.r.). La momentul acesta, ca noi să putem începe efectiv cursurile – deja la 1 septembrie incepe anul școlar. Dar noi trebuie să facem o diferență – începerea anului școlar nu este același lucru cu începerea cursurilor. Ministerul Educației au propus pentru 2020-2021 o structură în care începerea anului să fie 1 septembrie și începerea cursurilor să fie 14 septembrie. Elevii își doresc 1 septembrie ca dată pentru începerea cursurilor. Asta presupune ca anul școlar să înceapă pe 15 august”, a spus ministrul Educației la un post de televiziune, potrivit stiri.tvr.ro.

Acest scenariu aduce mai multe consecințe, explică Monica Anisie: să se încheie igienizarea școlilor mult mai devreme și trebuie luat în calcul că până pe 4 septembrie este organizată sesiunea a doua de Bacalureat.

Ministerul Educației a lansat în dezbatere publică, proiectul privind structura anului școlar pentru 2020 – 2021, care arată că pe 14 septembrie ar putea începe cursurile.

Parteneri