Cioloș: De acum înainte mingea este la domnul președinte. Va analiza propunerea noastră

Liderul USR, Dacian Cioloș, a declarat, luni, înaintea consultărilor cu președintele Klaus Iohannis, că el este în continuare propunerea partidului pentru funcția de premier.

După consultările de luni, de la Palatul Cotroceni, Cioloș a spus că că președintele Klaus Iohannis va analiza propunerea partidului său pentru premier și că va oferi un răspuns în următoarele ore.

„USR are o propunere atât de program, de măsuri imediate pe care am avut ocazia să le dezvoltăm și să i le prezentăm domnului președinte. Avem și o propunere de premier în persoana președintelui USR și am spus că această propunere e una foarte serioasă, că suntem gata să ne asumăm acest rol.
Domnul președinte ne-a confirmat ceea ce a rezultat din concluziile prezentate de celelalte partide care au participat la consultări până acum, că nu a primit nicio altă propunere de premier, că pare că partidele fug de această responsabilitate.
Domnul președinte ne-a spus că va analiza această propunere foarte serios. De acum înainte mingea este la domnul președinte.

Distribuie prietenilor

Ne-a spus că este neplăcut surprins că n-au existat discuții între partide până acum. I-am spus că noi am fost deschiși pentru discuții cu partenerii noștri de coaliție, care este încă în vigoare, pentru că n-a fost denunțată de niciunul dintre cei trei parteneri. Noi rămânem deschiși la discuții.
Dacă președintele va face această propunere și va lua în considerare propunerea noastră, de mâine vom avea discuții cu partenerii de coaliție. (…)

Concluzia discuției a fost că va analiza propunerea pe care am făcut-o și că va veni cu un răspuns în următoarele ore”, a delarat Dacian Cioloș.

AMPress