• Home
  • Prima
  • Cioloș, după întâlnirea cu Iohannis: România are nevoie de coordonare între președinte și europarlamentari pentru a obține bani europeni

Cioloș, după întâlnirea cu Iohannis: România are nevoie de coordonare între președinte și europarlamentari pentru a obține bani europeni

Dacian Cioloș, președintele PLUS și al grupului Renew Europe din Parlamentul European, s-a întâlnit joi cu preşedintele Klaus Iohannis și cu ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu. El a discutat cu cei doi oficiali despre fondurile europene, despre MCV și intrarea României în spațiul Schengen.

„Sunt mai multe urgențe la nivel european care au o importanță strategică foarte mare pentru România și este extrem de important să ne coordonăm toți cei care putem avea influență în deciziile următoare. Este vorba în primul rând despre sumele care pot fi obținute prin viitorul buget european, care pot fi esențiale în dezvoltarea țării în următorii 7 ani, dar și despre ridicarea restricțiilor la granițe pentru cetățenii și firmele noastre prin intrarea în Spațiul Schengen”, a spus Dacian Cioloș, potrivit comunicatului PLUS, citat de digi24.ro.

Conform comunicatului, Cioloș a discutat cu Iohannis în principal despre negocierile în curs cu privire la fondurile europene pe care le poate accesa România atât prin planul de relansare propus de Comisia Europeană, cât și din viitorul buget al Uniunii Europene.

Președintele PLUS a dorit să afle care sunt intențiile președintelui în viitoarele negocieri din Consiliul European pentru ca și europarlamentarii Alianței USR PLUS să poată ajuta în acest demers în negocierile din Parlamentul European.

„Suntem în momentul în care atât sumele, dar și programele prin care sunt distribuiți acești bani se discută în Consiliu și în Parlamentul European. România are nevoie de această coordonare între președinte și europarlamentari pentru a obține cele mai bune soluții și bani europeni exact acolo unde este mai mare nevoie de ei, în programe de infrastructură, digitalizare, energie, mici fermieri și alte domenii critice pentru noi. Fără să avem o viziune clară a României în aceste discuții riscăm să primim fonduri care sunt risipite pe proiecte inutile”, a declarat Cioloș, după întâlnirea cu președintele.

Tot azi, Dacian Cioloș a avut o întrevedere și cu ministrul Justiției, pentru a vedea stadiul în care se află proiectele anunțate de Guvernul PNL, esențiale pentru a debloca negocierile pentru accesul României în Spațiul Schengen.

Parteneri