Cioloș e un porc! Dragnea e un înger cu aripi PSD!

    Urmăresc, la București, o emisiune a Antenei 3, televiziune la care am colaborat, pe de-a  moaca, bătându-mă  cu un netrebnic, multă vreme. Așa îl consideram și-l consider eu pe individul politic  hidos și era dreptul meu de a gândi, prost sau deștept, astfel  și a mă exprima în consecință. Netrebnicul a fost dat jos de milioane de români dar, ținut în brațe de alți câțiva, în robe, galoane, fireturi, potcapuri, a supraviețuit și joacă, seară de seară, rolul de călugăr.  Ăștia, câțiva, bine suiți în scaunele împărăției, au biruit. Ca de obicei. Eu și alți 7,4 milioane, am rămas de proști, am luat-o în barbă, așa cum o s-o mai luăm și mai departe.

    De câteva săptămâni aflu că Dragnea, haiduc și erou național, dimpreună cu Ponta, erou al patriei, un fel de Ecaterina Teodoroiu de la Jiu,  împreună cu marea lor ceată, vor să scape țara de hoți. Dragnea și Ponta vor să curețe iarmarocul politic de balega bandiților care au nenorocit România, primul fiind Cioloș. BANDITUL Cioloș se opune, înțeleg din emisiune, tăierii celor 2000 de taxe și impozite puse în spinarea românașilor de guvernul tehnocrat . TOATE sunt, știe orice găgăuță, puse de o veșnicie, trăim cu ele de ani și ani, nu le-a pus nici Prună, nici Caisă, nici Sulică frânarul tennocrat, ci alții, mai vechi,  incluv liberalul de atunci, pesedist azi, Tăriceanu, care tocmai își exprimă acum revolta. Un alt pretins liberal, Barbu, personaj urduros al politicii, faimos în mediul universitar pentru peșcheșul în natură pretins de la studente pentru o notă de trecere, se produce pe tema șederii lui Iohannis pe o piatră a lui Brâncuși. Nu știu de ce și-a așezat popul Iohannis pe scaunul Mesei Tăcerii, dar dacă e scaun e pentru stat pe el. Nu cred că a vrut să-l insulte pe marele sculptor, ci să se închine altarului pe care l-a dăruit poporului român țăranul genial din Hobița, iar poporul, sovietizat atunci, a refuzat donația. Da, Brâncuși a donat întrega lui operă României, operă din care cumpărăm acum o bucățică, cu chinuri mari și sforțări financiare, dar românii au zis niet, nu e harașo, e lucrare decadentă, e operă imperialistă, jignește Miorița și frăția cu poporul eliberator.

Dar să mă întorc la impozitele care-l sanctifică pe Dragnea și-l demonizează pe Cioloș. De când a început campania, și pesediștii și liberalii și ăia mai mici, gen partidul băsist, promit raiul pe pământ. Votați-ne pe noi și va fi rai! – urlă toți, uitând că unii au guvernat, prin repetiție, până ieri. Cea mai dizgrațioasă ofertă de sarailii și baclavale electorale – nu pentru că Ponta e consilier al lui Erdogan, ci pentru că totul face parte dintr-un diabet oriental sinistru – vine de la Dragnea. De unde paștele mamei lor dau unii atâta fiindcă eu înțeleg că nu se îndură nimeni să renunțe la furat și banii țării sunt păpați succesiv de toate coropișnițele puterii? Eu, dar ce contează, am, după aproape 45 de ani de muncă în presă, o pensie de 1100 de lei, iar Uniunea Scriitorilor, spre revolta unora care nu suportă pensiile speciale, îmi mai dă jumătate, adică 550. Da, măi domnul președinte de partid Dragnea, nu mi-ar cădea nici mie strâmb un ban în plus, dar știu că minți.  De unde dracu îmi dai? Iar dacă ai, te înduri? Spune! Știu doar că și tu, ca toți politicienii mari în funcție, cu o barosană ștampilă în nădragi, cu care aprobi ce vrei, râzi de mine, cel care trăiesc ca imbecilul scriind cărți. Mare rahat! zici.  A scris și Becali și Nețoiu și ăla, Terente, de le regulează pe toate la vorbitor, printre zăbrele și le face copii pentru televiziuni. Mai du-te dracului cu scrisul tău, Avramescule!  Nu mă duc, iar dacă din zece cititori un sfert de cititor mă crede, tot te-am arătat, pe tine și pe toate lighioanele politice care fură și nenorocesc, în chipul vostru hidos. Și să-ți mai spun ceva: miniciuna ta nu dă peste cap și nu luminează alte unghere politice. Nu cred nici în liberalii care pretind a fi urmașii Brătienilor, fiindcă nu sunt, chiar dacă s-a stins rușinea de a-l considera pe vameșul Blaga ca unul de acolo și a luat – în sfârșit – drumul pușcăriei. Mă întreb când colegul lui de șpriț, Traian Băsescu, va merge unde-i e locul? Niciodată, în condițiile în care DNA-ul de azi și judecătorii de azi bagă la pușcărie, varianta ”acasă trei ani și o lună la celulă de lux”, un bandit politic. Ce-i de făcut? Să ne dăm foc unul altuia, ca aurolacii ăia de s-au incendiat la Galați, într-o gâlceavă pe subdiviziuni de leu.