Cioloș: Este important să se mențină dialogul între UE și Turcia, inclusiv privind angajamentele legate de migrația ilegală

Premierul Dacian Cioloș a declarat sâmbătă, la finalul întrevederii avute cu omologul polonez Beata Szydlo, că este important să se mențină dialogul între Uniunea Europeană și Turcia, inclusiv privind angajamentele pe care aceasta din urmă le-a luat legat de chestiunea migrației ilegale spre UE.
„Am salutat rezultatele vizitei recente pe care miniștrii de externe din Polonia și din România au efectuat-o la Ankara, în Turcia. Credem că e important să se mențină dialogul între Uniunea Europeană și Turcia. Și pentru noi evoluția din Turcia este foarte importantă, nu doar în perspectiva relației pe care Turcia o are cu Uniunea Europeană, a rolului pe care Turcia îl joacă în menținerea securității și stabilității la Marea Neagră, dar și angajamentele pe care Turcia le-a luat legat de chestiunea migrației ilegale spre Uniunea Europeană. Și din această perspectivă menținerea relației cu Turcia este importantă”, a spus Cioloș, într-o declarație de presă comună cu omologul său polonez, la Gura Humorului, relatează Agerpres.

Premierul Dacian Cioloș se află sâmbătă în județul Suceava, cu ocazia vizitei de lucru pe care Beata Szydlo o efectuează în România.