Cioloș l-a propus pe Dragoș Tudorache ca ministru plin la Interne

Premierul Dacian Cioloș a promis că la întoarcerea din Germania va face propunerea pentru interimatul la Interne. Premierul a anunțat că Dragoș Tudorache este propunerea sa, numai că nu va mai fi vorba de un interimat de patru luni, ci de un ministru plin. Tudorache a fost șeful Cancelariei premierului, iar pentru locul rămas liber, Cioloș l-a avansat pe șeful său de cabinet ”care știe cum se desfășoară activitatea aici”.

„Tobă este un profesionist, sper să își clarifice cât mai repede situația, a spus premierul. Dată fiind situația, am analizat într-o primă fază și un interimat. Am hotărât să nu merg cu un interimat . O să merg cu o propunere definitivă. Am hotărât să merg cu un civil. N-am avut prea multe de ales, pentru că e greu să convingi pe cineva din afară să vină pentru patru luni. Îl propun pe Dragoș Tudorache, șeful de Cancelarie de la Guvern”.
Premierul a dat asigurări că noul ministru de Interne nu va intra în politică, iar după încheierea scurtului său mandat ”își va vedea de treburile lui”.
Giorgiana Radu, AMPress