• Home
  • Știri
  • Cioloș: Olanda „nu are argumente” să împiedice intrarea României în Schengen

Cioloș: Olanda „nu are argumente” să împiedice intrarea României în Schengen

ciolos premier 1

Olanda „nu are argumente” să împiedice intrarea României în Schengen, a afirmat, vineri, europarlamentarul Dacian Cioloş, care a precizat că le-a spus „ferm” acest lucru eurodeputaţilor şi premierului acestei ţări.

„Pentru mine, lucrurile sunt limpezi. Olanda nu are argumente să împiedice intrarea României în Schengen şi le-am spus asta ferm de fiecare dată şi europarlamentarilor olandezi, şi premierului Rutte. Voi face asta în continuare. Intrarea în Schengen este o prioritate naţională de cel mai înalt grad, pe care dorim să o tratăm cu maximă seriozitate şi echilibru, deoarece orice alunecare în manifestare a furiei în extremism şi naţionalism poate pune în pericol o decizie importantă pentru noi, dar şi pentru unitatea europeană, necesară mai mult ca oricând”, a declarat Cioloş, potrivit unui comunicat al partidului REPER, potrivit Agerpres.

În privinţa votului pe care reprezentanţii Olandei l-au dat în Parlamentul European asupra rezoluţiei privind aderarea României la spaţiul Schengen, Dacian Cioloş a transmis că trebuie făcută o disociere între speculaţiile politice sau interesele particulare ale unor partide din ţările UE şi politica europeană a fiecărei ţări.

„Singurul nostru punct de interes este votul pe care reprezentanţii Olandei îl vor da în Consiliul de miniştri al UE atunci când se va decide aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen. Am înţeles că parlamentarii olandezi îşi doresc să primească informaţii suplimentare din partea propriului Guvern. Eu unul aş vrea să înţeleg mai bine ce anume îşi doreşte să afle Guvernul olandez de la autorităţile române şi, în ceea ce ne priveşte pe noi, cei de la REPER, parlamentari şi europarlamentari români, suntem gata să le oferim orice clarificare îşi doresc, într-o deplină transparenţă a angajamentelor noastre europene. Ne place să credem că aceeaşi atitudine o vor avea şi restul partidelor din Parlamentul României, precum şi Guvernul, împreună cu Preşedinţia României”, a adăugat Cioloş.

Mai mult aici

Parteneri