• Home
  • Știri
  • Nicușor Dan: Facturile bucureștenilor la căldură vor fi dublu față de anul trecut, dar mai puțin decât în alte orașe din România

Nicușor Dan: Facturile bucureștenilor la căldură vor fi dublu față de anul trecut, dar mai puțin decât în alte orașe din România

calorifer rece 1

Bucureștenii trebuie să se aștepte ca facturile pe care le vor plăti pentru căldură în acest an să fie duble față de cele de anul trecut, întrucât prețul gigacaloriei a fost majorat încă din aprilie de la 160 de lei la 350 de lei, a explicat joi seara la Digi24 primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

Edilul a dat asigurări că acest preț al gigacaloriei nu va mai fi majorat în această iarnă și a arătat că oricum este cel mai mic comparativ cu cât plătesc locuitorii din alte orașe din țară. Prețul de aproape 350 de lei pe gigacalorie, cu tot cu TVA, este mai mult decât dublu decât prețul pe care bucureștenii l-au plătit iarna trecută.

„Cu toate acestea, este cel mai mic preț din țară, pentru că orașele din țară au între 400 și 500 de lei gigacaloria”, a subliniat Nicușor Dan.

„Eu am insistat anul trecut să mărim acest preț încă de când am văzut creșterea de preț care a venit undeva în noiembrie 2021. Consiliul General a aprobat această creștere de preț începând cu aprilie. Trebuie spus în completare că bucureștenii plăteau înainte de această majorare undeva la 160, în condițiile în care nu era oraș din România care să plătească sub 350 înainte de aceste majorări. Acum, după ce s-a majorat, și orașele din România au majorat cu puțin, dar noi am trecut de la 160 la 350”, a explicat Nicușor Dan, potrivit digi24.ro.

Răspunsul definitiv în privința prețului gigacaloriei din București pentru această iarnă o să fie știut la 1 noiembrie, când este așteptat avizul ANRE, dar edilul dă asigurări că nu există nicio intenție de a majora acest tarif.

Parteneri