Cîțu: Această coaliție nu este un cec în alb, nu este o coaliție necondiționată

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat joi seara la Digi24 că la cel mai mic „derapaj” de la programul de guvernare, PNL se va reuni și va decide dacă merge mai departe în coaliția de guvernare alături de PSD. El a spus că renegocierea PNRR ar fi, de exemplu, o astfel de „linie roșie”, însă unele declarații critice care au venit deja zilele acestea dinspre PSD la adresa liberalilor le pune pe seama „euforiei de început”.

„Trebuie să ne gândim că era o situaţie dificilă în România, ne trebuia un guvern şi am încercat toate opţiunile. Votul final a fost pentru o guvernare stabilă, în care putem avea voturi stabile, pentru a duce la realizarea programului de guvernare”, a declarat Florin Cîţu, potrivit digi24.ro.

„În momentul în care văd cel mai mic derapaj în ceea ce privește stabilitatea economică, statul de drept, venim în PNL și luăm o decizie: mergem mai departe? Dacă vom lua o decizie că mergem mai departe, cum mergem mai departe? Este foarte simplu: nu este o coaliție cu un cec în alb, nu este o coaliție necondiționată”, a subliniat liderul liberal.

Distribuie prietenilor

Întrebat dacă a început bine coaliția, Florin Cîțu a răspuns: „Din punctul nostru de vedere, da” și a adăugat că pune pe seama euforiei de început declarațiile aparent critice care au apărut din partea partenerilor de guvernare de la PSD . „Sunt sigur că ele vor dispărea în perioada următoare. Sunt declarații venite într-un moment euforic. Vom merge mai departe și ele vor dispărea”, a mai spus Cîțu.

„Suntem aici într-o coaliție pentru a guverna România. Trebuie să luăm acele măsuri pe care le-am pus în programul de guvernare. Am reușit în programul de guvernare să nu crească taxe, să nu introducem taxe noi, să avem investițiile la 7 la sută din PIB”, a punctat Florin Cîțu. „În momentul în care noi vedem măsuri care pun în pericol stabilitatea economică a României, statul de drept și orice alte măsuri pe care noi le-am luat și au fost aprobate, au fost agreate de partnerii noștri internaționali, de investitori, de agenții de rating, de cei care evaluează MCV etc., vom merge în PNL și vom lua o decizie dacă mergem mai departe sau nu în această coaliție”, a repetat liderul liberal.