• Home
  • Prima
  • Cîţu: Atât timp cât îl susţinem financiar, regimul din Rusia va continua, şi pentru noi e o problemă de siguranţă națională

Cîţu: Atât timp cât îl susţinem financiar, regimul din Rusia va continua, şi pentru noi e o problemă de siguranţă națională

citu premier 1

Liderul PNL, Florin Cîţu, a declarat luni, după şedinţa coaliţiei, că a transmis că o prioritate pentru Guvern trebuie să fie sancţiunile la adresa Federaţiei Ruse, precizând că, ”atâta timp cât susţinem financiar regimul din Rusia, acest regim va continua, şi pentru noi este o problemă de siguranţă naţională”.

”Sunt trei mari priorităţi ale Guvernului, în această perioadă, în primul rând starea economică. Dacă nu ai o economie sănătoasă, dacă nu gestionezi bine economia, degeaba vrei să faci, sau încerci să ai şi alte obiective pentru că nu o să poţi să le duci la îndeplinire. Trebuie să ne concentrăm ca economia să fie bine administrată”, a spus Florin Cîţu, precizând că ”în primele două luni de zile economia a fost administrată suboptimal”.

Potrivit preşedintelui PNL, citat de news.ro, ”al doilea lucru important este gestionarea acestei crize umanitare”.

De asemenea, liderul liberal a arătat că ”a treia prioritate, foarte importantă, este ”să impunem aceste sancţiuni ruşilor, să facem mai mult în această perioadă”.

”România trebuie să fie mult mai dură în acest context. Vedem companii din întreaga lumea care se retrag şi pierd milioane de euro. Am spus-o, din punct de vedere personal, că atâta timp cât susţinem financiar regimul din Rusia, acest regim va continua, şi pentru noi este o probemă de siguranţă naţională.

Despre efectele războiului asupra României, Florin Cîţu a spus că ”Trebuie să ne hotărâm cu ce răspundem, cu ce măsuri răspundem unui şoc energetic care deja a început” şi a adăugat că ”speră că este un buffer considerabil la Ministerul Finanţelor.

”Când ai un buffer financiar bun, poţi să ai timp să iei o decizie bună. Dacă nu ai un astfel de buffer, atunci vei avea, vei fi forţat de situaţie să iei decizii rapide şi de obicei se vede că acele decizii sunt greşite”, a spus el.

Parteneri