• Home
  • Știri
  • Cîțu: Ciolacu se vaită că n-are bani, dar a dat subvenții firmelor de casă, care mai târziu o să-i plătească lui campania electorală

Cîțu: Ciolacu se vaită că n-are bani, dar a dat subvenții firmelor de casă, care mai târziu o să-i plătească lui campania electorală

citu 6

Senatorul PNL Florin Cîțu a declarat marți, pentru B1 TV, că ținta de deficit bugetar pe anul acesta sigur va fi depășită, fapt ce va antrena efecte negative pentru România. El a criticat măsurile fiscale despre care se discută în spațiul public, spunând că acestea lovesc în mediul privat și fix în angajații care chiar plătesc taxe și impozite la stat.

Potrivit b1tv.ro, fostul premier a mai susținut că PSD-iștii, în frunte cu Marcel Ciolacu, se plâng de lipsa banilor la buget, dar alocă sume generoase firmelor de casă, firme care le vor plăti la anul campaniile electorale.

„În primul rând, avem o informație oficială în aceste zile: ținta de deficit o să fie ratată, o să fie depășită anul acesta. A recunoscut-o și premierul Ciolacu, și ministrul Finanțelor. Deci de aici trebuie să pornim. Primul mare eșec e că ținta de deficit o să fie ratată și urmează consecințele care o să fie negative pentru România.

Pe de o parte, reducerea de fonduri europene sau tăierea totală, pe de altă parte, reducerea ratingului de țară și împrumuturi mai scumpe. Deci e oficial, nu mai are nimeni cum s-o nege. Singura necunoscută e cu cât o să depășim deficitul până la finalul anului”, a declarat fostul premier.

Acesta a precizat apoi că fără măsuri structurale deficitul e între 7 și 8%.

„Sunt mai multe măsuri aruncate pe surse. Din păcate, toate lovesc în mediul de afaceri, în sectorul privat, în angajații din sectorul privat, oameni care contribuie la buget. Nimic nu se întâmplă cu cheltuielile foarte mari ale statului.

În același timp, vedem că tot cetățenii trebuie să plătească, tot sectorul privat trebuie să fie îngenuncheat, dar Ciolacu a dat în primele ședințe de guvern câteva subvenții pentru firmele de casă care mai târziu o să-i plătească lui campania electorală. Sunt programe care s-au dus targetat către anumite sectoare, agricultură și construcții, și acei bani vor ajunge la firmele care ”merită”. Vorbim de miliarde de lei.

Deci pe de o parte creștem cheltuielile bugetului, pe de altă parte, ne văităm că nu mai sunt bani și venim să taxăm sectorul privat, să-l îngenunchem. Eu nu știu cum de mai suportă sectorul privat și cum de nu intră în grevă fiscală pentru că așa ceva nu se poate”, a continuat senatorul PNL.

Parteneri