Cîţu, despre negocierile pentru Guvern: Închidem astăzi discuţia pe programul de guvernare

Premierul interimar Florin Cîţu a anunţat că se încheie discuţiile dintre PNL, PSD şi UDMR privind programul de guvernare, urmând să fie stabilite conducerile ministerelor şi propunerea de premier.
Premierul Florin Cîţu a declarat că domeniile pe care conducerile PNL, PSD şi UDMR nu s-au înţeles încă sunt Finanţe, Muncă, Justiţie, Economie şi Sănătate.

Liberalul a precizat că vrea ca săptămâna viitoare să aibă loc votul în Parlament, pentru guvernul PNL-PSD-UDMR. „Închidem astăzi discuţia pe programul de guvernare, încheiem protocolul, apoi discutăm pe ministere şi pe funcţia de premier. Vreau săptămâna viitoare să avem votul în Parlament”, a declarat Florin Cîţu, potrivit adevarul.ro.

În ceea ce priveşte desfiinţarea SIIJ, premierul interimar a declarat: „Vom discuta, ştiţi foarte bine că e parte din MCV, trebuie să găsim o soluţie, eu cred că toţi vrem să terminăm acele probleme din MCV pentru a adera la Spaţiul Schengen. Nu cred că cineva de la PSD vrea să ţină România în afara Spaţiului Schengen”.

Distribuie prietenilor

Întrebat dacă va fi introdusă cota progresivă de impozitare, Florin Cîţu a declarat că aceasta a fost prevăzută în programul de guvernare 2017-2019 al PSD, dar că nu a fost pusă în aplicare, ceea ce, potrivit liderului liberalilor, „spune că nu se doreşte”.

Privind creşterea pensiilor, salariilor şi alocaţiilor susţinută de PSD, Florin Cîţu a declarat că „nu putem să facem creşteri ad-hoc de pensii. Vine cineva şi propune 11 la sută. Dar de ce 11 şi nu 20? Deci pe de-o parte ne trebuie o formulă transparentă, predictibilă, care să rămână acolo, până în 2024 cel puţin, sau până în 2028”.