AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Cîţu, despre negocierile pentru Guvern: Închidem astăzi discuţia pe programul de guvernare

Premierul interimar Florin Cîţu a anunţat că se încheie discuţiile dintre PNL, PSD şi UDMR privind programul de guvernare, urmând să fie stabilite conducerile ministerelor şi propunerea de premier.
Premierul Florin Cîţu a declarat că domeniile pe care conducerile PNL, PSD şi UDMR nu s-au înţeles încă sunt Finanţe, Muncă, Justiţie, Economie şi Sănătate.

Liberalul a precizat că vrea ca săptămâna viitoare să aibă loc votul în Parlament, pentru guvernul PNL-PSD-UDMR. „Închidem astăzi discuţia pe programul de guvernare, încheiem protocolul, apoi discutăm pe ministere şi pe funcţia de premier. Vreau săptămâna viitoare să avem votul în Parlament”, a declarat Florin Cîţu, potrivit adevarul.ro.

În ceea ce priveşte desfiinţarea SIIJ, premierul interimar a declarat: „Vom discuta, ştiţi foarte bine că e parte din MCV, trebuie să găsim o soluţie, eu cred că toţi vrem să terminăm acele probleme din MCV pentru a adera la Spaţiul Schengen. Nu cred că cineva de la PSD vrea să ţină România în afara Spaţiului Schengen”.

Întrebat dacă va fi introdusă cota progresivă de impozitare, Florin Cîţu a declarat că aceasta a fost prevăzută în programul de guvernare 2017-2019 al PSD, dar că nu a fost pusă în aplicare, ceea ce, potrivit liderului liberalilor, „spune că nu se doreşte”.

Privind creşterea pensiilor, salariilor şi alocaţiilor susţinută de PSD, Florin Cîţu a declarat că „nu putem să facem creşteri ad-hoc de pensii. Vine cineva şi propune 11 la sută. Dar de ce 11 şi nu 20? Deci pe de-o parte ne trebuie o formulă transparentă, predictibilă, care să rămână acolo, până în 2024 cel puţin, sau până în 2028”.

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!