• Home
  • Prima
  • Cîţu, după creşterea inflaţiei: Cred că PNL ar trebuie să se întoarcă la liberalism şi la soluţii liberale

Cîţu, după creşterea inflaţiei: Cred că PNL ar trebuie să se întoarcă la liberalism şi la soluţii liberale

citu premier 1

Fostul preşedinte PNL Florin Cîţu a declarat, marţi, la Senat, despre creşterea ratei inflaţiei la peste 10%, că ”PNL ar trebuie să se întoarcă la liberalism şi la soluţii liberale”.

”Să avem mai mult curaj să impunem măsuri liberale”, a spus el, potrivit news.ro. Costurile de a reduce această inflaţie vor fi mari, de aceea trebuiau să fie luate măsuri mai devreme, a mai precizat Cîţu.
”Nu poţi să dai vina tot timpul pe Ucraina. Dacă mă uit la ţările din jur, estimările pentru Ungaria, Polonia, se ajustează doar cu 0,8, Bulgaria 1,2 dar nimeni nu are ajustarea noastră. Deci e clar că e ceva particular pentru noi”, a spus Cîţu.

Preşedintele Senatului a arătat că această inflaţie înseamnă ”preţuri mari”.

”Am spus că mie îmi este teamă să ajungem la inflaţie de peste două procente, pentru că va fi foarte greu să corectezi această inflaţie. Estimările Băncii Centrale arătau că la finalul anului eram undeva la zece la sută (..) Costurile de a reduce această inflaţie vor fi mari, de aceea trebuiau să fie măsuri mai devreme. Cu cât întârzie aceste măsuri de a reduce inflaţia şi de a corecta echilibrul macroecnomic, cu atât aceste măsuri vor fi mai dure, în viitor”, a spus el.

Întrebat care ar putea fi următorii paşi pentru reducerea inflaţiei, în opinia sa, Cîţu a răspuns: ”Ce vreţi, să fiu dat afară din partid? O să le spun opinia mea de economist în Bex-ul PNL, unde o să propun şi măsuri, am propus nişte măsuri, nu au fost acceptate, văd că cele vehiculate de PSD au fost deja acceptate”, a arătat Florin Cîţu.

Parteneri