• Home
  • Prima
  • Cîțu, după discuția cu Cioloș: Astăzi n-a fost o negociere. Am acceptat întâlnirea din respect pentru români

Cîțu, după discuția cu Cioloș: Astăzi n-a fost o negociere. Am acceptat întâlnirea din respect pentru români

citu 1 1

Discuția dintre premierul desemnat Dacian Cioloș și liderii partidelor din coaliția de guvernare s-a încheiat după aproximativ o oră. Președintele PNL, Florin Cîțu, nu a avut niciun mandat din partea partidului.

„Am acceptat această întâlnire din respect pentru români și pentru mandatul dat de Klaus Iohannis”, a subliniat Cîțu.

„Astăzi nu a fost o concluzie. (…) Am spus și în această întâlnire că mi se pare normal ca cei care au declanșat criza, adică coaliția AUR – PSD – USR, să vină și cu o soluție. Am primit mandatul domnului Dacian Cioloș, o să mai discutăm, o să mai vedem, dar astăzi nu avem nicio concluzie. El dorește să refacă coaliția și o să mai discutăm”, a adăugat Cîțu, potrivit stiri.tvr.ro.

„Noi vrem ca România să nu rămână în criză, dar așa cum am spus și spun de fiecare dată, soluția în primul rând trebuie să vină de la cei care au aruncat România în criză, după aceea vedem mai departe”, a precizat Cîțu.

Nu s-a ajuns la o discuție despre ministere, a arătat premierul demis.

„Responsabilitatea găsirii unei majorități este a domnului Dacian Cioloș. (…) Noi suntem un partid responsabil, suntem aici, vrem să rezolvăm această criză, dar, repet, nu noi suntem cei care am creat această criză. În primul rând, responsabilitatea este a premierului desemnat să găsească majoritatea”, a reiterat Cîțu.

„Astăzi n-a fost o negociere în primul rând, a fost o discuție, vom vedea ce se va întâmpla în zilele următoare”, a arătat Cîțu răspunzând întrebărilor adresate de jurnaliști.

Parteneri