AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Cîțu: România, pe locul 3 la numărul de persoane vaccinate cu ambele doze, iar la nivel mondial pe locul 6

Premierul Florin Cîțu a declarat că România se situează pe locul 3 în Europa și pe locul 6 în lume în ceea ce privește numărul de persoane vaccinate cu ambele doze. În aceste condiții, premierul arată că această campanie de vaccinare reprezintă un succes notabil pentru țara noastră.

”Când Europa trecea prin alte perioade de lockdown, România avea cea mai mare creștere economică. Toate acestea s-au întâmplat pentru că România a reușit să câștige încrederea învestitorilor. Încrederea este foarte greu de câștigat, dar foarte ușor de pierdut.
Provocarea majoră anul acesta este campania de vaccinare. În Europa suntem pe locul 3 la numărul de persoane vaccinate cu ambele doze, iar la nivel mondial suntem pe locul 6. Nimeni nu ar fi crezut că am putea face asta, dar am făcut-o pentru că avem un plan și ne ținem de el.”, a spus Florin Cîțu, citat de rtv.net.

Peste 28.000 de români au fost vaccinați până acum, potrivit ultimei raportări, perioadă în care au fost raportate 193 reacții adverse, a informat miercuri Comitetul Național de Coordonare a Activității de Vaccinare împotriva Covid-19 (CNCAV).

Potrivit CNCAV, din cele 28.217 de persoane vaccinate, 18.237 au primit prima doză de vaccin, iar 9.980 au primit ambele doze.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!