AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Ciucă: Cel mai mare vârf al investițiilor străine în România s-a realizat în anul 2022

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că în 2022 s-a înregistrat cel mai mare vârf al investiţiilor străine directe în România.

“Când vorbim despre investiţii străine directe vorbim doar de capital care vine de la investitorul străin. Pot spune că cel mai mare vârf al investiţiilor străine în România s-a realizat în anul 2022, când, chiar cu anul în care a început invazia Federaţiei Ruse în Ucraina şi exista o anumită nesiguranţă, am reuşit să realizăm cea mai mare sumă de investiţii străine directe în România, de 10,3 miliarde lei. Vorbim doar despre bani de la investitorii străini. În momentul de faţă, măsurile pe care le-am gândit şi programele care au vizat folosirea fondurilor europene şi banii de la buget pentru sprijinirea şi consolidarea capitalului românesc se îndreaptă tocmai în această direcţie”, a afirmat Ciucă, care a fost şef al Guvernului în perioada noiembrie 2021-iunie 2023, notează Agerpres.

El a menţionat că în anul 2007, când România adera la Uniunea Europeană, cifra de afaceri a mediul de business din România ajungea la 490 miliarde de lei, iar în prezent acest indicator se ridică la 2.700 miliarde de lei.

Continuarea aici

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!