AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Ciucă despre tăierile bugetare: Orice opțiune să fie discutată, mai puțin cea de salarii și cea de investiții

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că le-a dat sarcină miniștrilor să caute orice opțiune pentru a reduce cheltuielile bugetare fără să se atingă însă de banii pentru salarii și investiții.

“Am dat sarcină în Guvern ca orice opțiune să fie discutată, mai puțin cea de salarii și cea de investiții”, a spus Ciucă în timpul unei vizite la Focșani, potrivit digi24.ro.

Premierul a adăugat că sunt cheltuieli care pot fi regândite. De asemenea, Nicolae Ciucă s-a arătat nemulțumit de colectarea taxelor.

“Este neapărat nevoie să ne chibzuim aceste cheltuieli. (…) Să rezolvăm problema colecătorii taxelor. (…) Și le cer instituțiilor statului să-și facă datoria și să ajungă să realizeze o colectare așa cum este ea planificată”, a spus Ciucă.

Coaliția a decis că este nevoie de o ajustare cu 20 de miliarde de lei a cheltuielilor la bugetul general consolidat al statului, o sarcină pe care premierul a transmis-o miniștrilor din Guvern.

“Fiecărui ministru i-am cerut în scris, pentru că am spus și o repet. Îmi asum orice decizie pe care o iau. Și aici este vorba de responsabilitate. Este responsabilitatea noastră față de români. Nu putem să venim acum și să îi înspăimântăm că urmează să rămână fără locuri de muncă, fără salarii”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Acesta a dat asigurări că nu vor fi introduse taxe noi și că preferă să ia măsuri de echilibrare a bugetului la început de an.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!