• Home
  • Știri
  • România, prima țară aleasă de autoritățile britanice să deschidă campania prin care se fac cunoscute lumii relațiile Regelui Charles cu oamenii obișnuiți

România, prima țară aleasă de autoritățile britanice să deschidă campania prin care se fac cunoscute lumii relațiile Regelui Charles cu oamenii obișnuiți

printul charles 1

A rămas mai puțin de o lună până la încoronarea Regelui Charles al III-lea al Marii Britanii. Au fost trimise invitații către monarhi și reprezentanți ai unor monarhii, președinți, dar și către oameni simpli. România va fi reprezentată de președintele Klaus Iohannis și de soția sa, dar este de așteptat ca și alți prieteni apropiați ai Regelui Charles din țara noastră, mai ales Familia regală a României, să participe la eveniment.

România este prima țară aleasă de autoritățile britanice să deschidă campania prin care se fac cunoscute lumii relațiile Regelui Charles cu oamenii obișnuiți, mai ales cu cei aflați în suferință.

Și cum suveranul și-a mărturisit în nenumărate rânduri dragostea față de România, țara noastră va fi reprezentată și de oficiali, și de prieteni ai Regelui.

Președintele Klaus Iohannis și soția sa vor fi, alături de alte cupluri prezidențiale, precum Emmanuel și Brigitte Macron, la Londra, pe 6 mai.
Statele Unite vor fi reprezentate de Prima Doamnă, Jill Biden.

Regele Charles e rudă și bun prieten cu Familia regală a României, așa că, cel mai probabil, la încoronare vor participa și reprezentanți ai acesteia.

„Membrii familiilor regale sunt în, dacă vreți, decizia Regelui Charles, pe când reprezentanții de alte ranguri ai altor state sunt la decizia guvernului. Statul decide cine vine și cine nu vine, alocând un număr mai mic de locuri pentru decizia personală a Regelui Charles, care a ales nu doar din familie, ci și, de exemplu, persoane care s-au remarcat în activitatea fundațiilor și asociațiilor pe care le patronează, membri ai comunității care au contribuit cu ceva”, a spus Ioan Luca Vlad, avocat, membru al Consiliului Regal, potrivit stiri.tvr.ro.

La încoronarea lui Charles vor participa 2.000 de invitați, față de cei 5.000 de la încoronarea mamei sale, iar în aceste condiții, invitațiile vor avea o semnificație aparte.
Cum suveranul britanic are mulți prieteni în România, este de așteptat ca și alți români să fie invitați la Londra în ziua evenimentului.

„Se inaugurează o domnie care va pune România pe prim plan și o va feri de anumite, dacă vreți, viziuni negative”, spune avocatul Ioan Luca Vlad.

Parteneri