AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Ciucă: Îi încurajăm pe românii din țară și din afara granițelor să-și deschidă o afacere în România, prin programul Start-Up Nation

„Susținem spiritul antreprenorial și inițiativa privată și îi încurajăm pe românii din țară și din afara granițelor să-și deschidă o afacere în România”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

„Programul Start-Up Nation este o oportunitate, iar alături de celelalte proiecte derulate la nivel guvernamental ne-am propus să consolidăm mediul privat și contribuim la crearea de noi locuri de muncă.
Acest program răspunde realităților economice și sociale.
Am creat un pilon distinct pentru românii din diaspora, care își pot valorifica expertiza și creativitate în țară. Asemenea cetățenilor din țară, ei pot beneficia de până la 200.000 de lei fonduri nerambursabile pentru înființarea unui proiect de business aici, acasă. Obiectivele programului sunt corelate cu economia viitorului”, se arată pe pagina de facebook a guvernului.

„Alături de stimularea înființării și dezvoltării IMM-urilor, îmbunătățirea performanțelor economice ale acestora și crearea de noi locuri de muncă, urmărim și susținerea inovării și a pregătirii antreprenoriale.
Celor peste 4.000 de aplicații înscrise până acum pe platforma Ministerului Antreprenoriatului și Turismului sper să li se alăture cât mai multe proiecte eligibile.
Îi așteptăm pe românii cu spirit antreprenorial din țară și din afara granițelor să intre în acest program!
Suntem pregătiți să suplimentăm bugetul de 520 de milioane de lei alocat deja Programului Start-Up Nation pentru a oferi sprijin cât mai multor antreprenori să investească în România.
Termenul limită pentru depunerea solicitărilor este 1 septembrie 2022.
Call Center: 021.9059”, a precizat premierul.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!