• Home
  • Știri
  • Ciucă: În acest moment, cota unică trebuie aplicată aşa cum este ea stabilită

Ciucă: În acest moment, cota unică trebuie aplicată aşa cum este ea stabilită

ciuca pnl

Premierul Nicolae Ciucă nu renunţă la cota unică, ba chiar anunţă că aceasta va fi aplicată aşa cum s-a intenţionat iniţial. Asta după ce preşedintele PSD a afirmat în mai multe rânduri că susţine impozitarea progresivă. Nicolae Ciucă a respins şi o altă idee susţinută de partenerii de guvernare, cea referitoare la modificarea taxării companiilor.

„Eu am spus că, în acest moment, cota unică trebuie aplicată aşa cum este ea stabilită şi cum a fost prevăzută iniţial. S-a discutat şi am discutat cu reprezentanţii Consiliului Fiscal şi în urma analizelor pe care le-au prezentat, am discutat să facem în aşa fel încât cota unică să fie, într-adevăr, cotă unică”, a afirmat Ciucă la Senat, după ce a participat la un eveniment pe teme de sănătate, potrivit stiri.tvr.ro.

Despre eventuale modificări la taxele pe care le plătesc firmele în acest moment, el a subliniat: „Nu este vorba de modificarea taxelor la companii”.

„Tocmai am discutat şi am afirmat că în acest moment, în care am putut să vedem că măsurile economice luate, de sprijin a investiţiilor, au contribuit la menţinerea echilibrului economic şi chiar la o creştere economică substanţială faţă de trimestrul precedent şi faţă de perioada similară a anului trecut, nu cred că ar fi o bună practică la nivelul Guvernului să modificăm sistemul de taxare al companiilor. Sunt alte măsuri fiscale la care specialiştii în domeniu lucrează şi pe care le vor aduce şi le vor prezenta în coaliţie, după care, în momentul în care în interiorul coaliţiei vom analiza şi vom lua o decizie, o vom prezenta public”, a mai declarat Ciucă.

Parteneri