• Home
  • Știri
  • Ciucă, întrebat cum se vor calcula facturile: „E un detaliu tehnic pe care nu îl știu acum”

Ciucă, întrebat cum se vor calcula facturile: „E un detaliu tehnic pe care nu îl știu acum”

ciuca n

Premierul Nicolae Ciucă a fost întrebat, luni, despre cum se vor calcula facturile la energie, dacă acestea se vor raporta la consumul de anul trecut pentru încadrarea în plafoane, sau dacă vor fi raportate la consumul actual. „Este un detaliu tehnic pe care nu îl știu acum”, a spus premierul, după ce anterior explicase că facturile se vor raporta la consumul actual, astă după ce secretarul general al Guvernului declara săptămâna trecută că nu se poate face acest lucru.

„Chestiunile care mai erau de amendat în Parlament sunt cele prin care vom regla acele chestiuni cu serviciile publice astfel încât să beneficieze de prețul de un leu. Familiile monoparentale sau cele cu mai mult de 3 copii, bisericile, societățile de apă canal, acestea sunt”, a spus Ciucă despre amendamentele care urmează să fie adoptate în Parlament la ordonanța care plafonează prețurile la energie, potrivit digi24.ro.

Întrebat dacă raportarea consumului pentru încadrarea în plafoanele stabilite de guvern se va face în continuare la media anului trecut, premierul a declarat: „Ultima discuție pe care am avut-o în coaliție a fost să raportăm la luna în curs, la anul 2022, nu la anul trecut pentru ca au fost probleme legat de cum s-a desfășurat activitatea pentru că a fost pandemie. A fost o discuție tehnică de acest fel, urma ca prin propunerile pe care le vor aduce cei de la ANRE să luăm o decizie”.

Întrebat dacă în acest moment nu se poate vorbi despre o decizie clară, premierul a spus: „Nu este la Guvern, este în Parlament. Nu este la noi”.

Parteneri